Wpis z mikrobloga

a w dzien co daje takie swiatlo przy dobrej widocznosci?

@dthprf: daje widzialność. Bo właśnie jak jest jasno i dobra widoczność to zwykłe statyczne światło w tym ginie. A jak cały czas mruga to zwraca uwagę
  • Odpowiedz
@janekplaskacz: No właśnie, kierowca ma puszkę a rowerzysta/pieszy nie i nic go nie chroni, dla tego jadąc rowerem, idąc/biegając to ja zwracam uwagę na nadjeżdżające pojazdy, i nawet jak mam pierwszeństwo na je@@nym zielonym świetle, to upewniam się na 100% czy kierowca jadący na strzałce warunkowej mnie zauważył, a nie pcham mu się na ślepo pod koła. Tak mnie uczyli w dzieciństwie w przedszkolu, i tak mi zostało w głowie
  • Odpowiedz
@Marakuja: z tego co zrozimiałem to jak rowerzysta z--------i w bok auta to jego wina, a jak ty z----------z w niego przodem to twoja. W każdym razie też jest taka zasada, że wine może ponieść ten, co nie zrobił nic aby uniknąć tego zdarzenia.
  • Odpowiedz
@dthprf ja mam też mocny światło ale jest skierowane w ziemię wtedy widzisz drogę i cię nie oślepia. Chłop to debil że takie migające światło ma ale pani też powinna uważniej jechać i wolniej wjeżdżać na stację
  • Odpowiedz
@manjan to skoro rower nie ma pierwszeństwa to na ścieżce powinny być namalowane takie trójkąciki jak przy skrzyżowaniach. Czy w tym kraju naucza się kiedyś budować właściwie infrastrukturę?
  • Odpowiedz
  • 2
@WillyWonka z perspektywy kierowcy, to problemem w mocnych światłach jest to - ze są wysoko. Ale tak, dużo daje ustawienie w dół a nie tak jak ten typ prosto przed siebie. Kierowca się nie popisał, to fakt. Zero ogaru. Ale rowerzysta moim zdaniem tez nie. Co on nieśmiertelny ze się pakuje na skrzyżowanie na pałe? Co z tego ze masz pierwszeństwo, trzeba szanować swoje zycie przedewszystkim.
  • Odpowiedz
@serek_heterogenizowany: kierowca powinien stracić prawko, a rowerzyście się nie dziwie, wybuchł emocjonalnie bo kilka chwil później i byłby pod kołami. Nagranie powinien dostarczyć do najbliższego komisariatu w celu ukarania kierowcy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pozdrawiam
Oskar Karolczuk z Warszawy
  • Odpowiedz
@dbanel: no to tym bardziej, rowerzysta nie poruszał się drogą, którą poruszał się kierowca. przepis dotyczy momentu, kiedy kierowca skręca w drogę poprzeczną. a rowerzysta tylko i wyłącznie wtedy ma pierwszeństwo przed przejazdem, w każdym innym przypadku musi ustąpić, bo pierwszeństwo ma tylko jak już jest na przejeździe.

@xqwzyts no w innych państwach takie są.

@RazorOfOccam666 no nie rozumiem, wytłumacz mi? co ma stacja benzynowa do przejazdu rowerowego?
  • Odpowiedz