Wpis z mikrobloga

O co chodzi pecetowcom? Widzieliście kiedyś konsolowców, którzy w jakiś sposób wyszydzają albo obrażają osoby grające na PC? rumun nazywa konsolowców zwierzętami, bo grają w 30 fps (co z tego, że to pojedyncze przypadki i praktycznie każda nowa gra działa w 60 fps), tamae coś pier*oli, że zbliża się koniec konsol i normalni ludzie, którzy nie są fanboyami nie kupią PS6 tylko PC.

Serio, jaki oni mają problem? XD Bazowe PS5 kosztuje mniej niż 3 tysiące złotych. Jestem bardzo ciekawy, czy komputer z 2020 złożony w takim budżecie na nowych częściach odpali w 60 fps na dobrej grafice Silent Hill F albo Ghost of Yotei (gdy już wyjdzie na PC) co bez problemu robi właśnie takie PS5. O GTA 6 nawet w tych 30 fps nie wspominam, bo wiadomo że taki komputerek by się co najwyżej w tej grze zesrał. Jest też zarzut, że konsole są dla casuali. No cóż, ja casualem na pewno nie jestem, bo w gry gram cały czas, interesuje się nimi, czytam o nich, analizuję je. Po prostu cenię sobie komfort i wygodę, która polega na tym, że kładę się na łóżku przed wielkim TV i nie muszę siedzieć przy biurku, czego nienawidzę.

Tamae wspomina też, że konsola miała sens, gdy były gry ekskluzywne, a teraz już nie ma, bo te same gry ukazują się na PC. Co z tego, że niektórzy traktują konsolę jako domyślny sprzęt i ogrywają tam absolutnie wszystko XD

Aaa i jeszcze jedna rzecz, którą absolutnie uwielbiam. Wąsacz kpi z osób na konsolach, bo podobno "muszą płacić za Internet". No cóż, ja z pewnością nie płacę i łącze się ze swoją siecią za darmo. Co do PS PLUSA to nie każdy tego abonentu potrzebuje i mnóstwo osób tak jak ja po prostu go nie opłaca, ale lepiej pierdo*ić głupoty XD

Ale czego oczekiwać po ludologach? Że zrozumieją przeciętnego użytkownika, który woli kupić sobie jeden sprzęt, który starczy mu na 5 lat i odpali każdą grę bez babrania się w ustawieniach? Że nie mają ochoty martwić się o takie gówna jak sterowniki czy inne pierdy? Zdecydowanie za dużo od nich wymagam.

#kiszak
johnshepard2000 - O co chodzi pecetowcom? Widzieliście kiedyś konsolowców, którzy w j...

źródło: temp_file3555590857943706689

Pobierz
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bazowe PS5 kosztuje mniej niż 3 tysiące złotych.

@johnshepard2000: mordeczko ono kosztuje często mniej niż 2 tysiące złotych.

Wąsacz kpi z osób na konsolach, bo podobno "muszą płacić za Internet".

@johnshepard2000: Ale jak trzeba płacić abo w wowie od początku istnienia tej gry to jest git w c--j ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@johnshepard2000: już nie mówiąc o tym że granie na konsoli jest po prostu tańsze niż na PC, kupujesz na konsole gierkę, ogrywasz i sprzedajesz za taką samą cenę albo niewiele mniejszą
  • Odpowiedz
@johnshepard2000: Przeciez jeszcze pare dni temu paru wykopkow wyzywalo mnie od biedakow, bo stwierdzilem ze PC jest jednak lepszy jak sie nie jest casualem xD Wiec tez sie nie odklejajcie w druga strone.
Te wszystkie zalety konsol co wymieniles to PC tez teraz ma, albo te zalety mialy miejsce 20 lat temu, ale juz nie chce mi sie klocic 20 raz (w sensie niech kazdy gra w sobie co chce)
  • Odpowiedz
@johnshepard2000:

K------A WINDOWS Z PECETEM NAJLEPSZY GRY NA INSTANT GEJMING MOŻESZ SOBIE KUPIĆ ALBO SPIRACIĆ I GRAĆ W 2000 FPS!!!! KTO TO WIDZIAŁ MIEĆ DEDYKOWANY SPRZĘT DO JEDNEJ RZECZY KTÓRY PO PROSTU DZIAŁA?????!!!!! PECETA MOŻESZ MIEĆ DO NAUKI I JESZCZE SIĘ ZA CIEBIE BĘDZIE PODCIERAŁ
WujekDoggi - @johnshepard2000: 
K------A WINDOWS Z PECETEM NAJLEPSZY GRY NA INSTANT G...

źródło: hq720

Pobierz
  • Odpowiedz
a bo to raz. I nawet siebie nawzajem

@ActiveekHere: ale trzeba przyznać, że to już dużo rzadsze zjawisko jak kiedyś. pewnie dlatego że teraz konsole są tańsze od pecetów i duża ilość graczy ma peceta i jakiegoś switcha/ps5 a kiedyś ludzie grali tylko na jednym sprzęcie.
  • Odpowiedz
@johnshepard2000 to chyba kwestia, ze nie maja konsoli, wiec dla zasady tak krzycza xD

Mi rodzice nigdy nie kupili konsoli za dzieciaka, wiec no musialem dla zasady sobie mowic ze granie na kompie lepsze, niezaleznie czy to prawda czy nie. Hejtowanie konsol przeszlo mi jak mialem z 20 lat i mialem ciekawsze zajecia do roboty

Pierwsza konsole (PS5) dostalem na 30 urodziny jako prezent i tak sobie gram i musze przyznac,
  • Odpowiedz
Tamae wspomina też, że konsola miała sens, gdy były gry ekskluzywne, a teraz już nie ma, bo te same gry ukazują się na PC. Co z tego, że niektórzy traktują konsolę jako domyślny sprzęt i ogrywają tam absolutnie wszystko XD

@johnshepard2000: Akurat się zgadzam, zanikanie exów to duży błąd w przypadku konsol. Gdyby PS5 miało silną bibliotekę exów to bym w życiu tej konsoli nie sprzedał, ale wszystkie ważniejsze tytuły
  • Odpowiedz
@johnshepard2000: ? Widzieliście kiedyś konsolowców, którzy w jakiś sposób wyszydzają albo obrażają osoby grające na PC
Tak, gdy Sony postanowil wydac exy z PS na PC.
Zresztą odchodząc od wątku PC to wojny konsol właśnie na tym polegaja, Soniarze wyzywaja xboxa i odwrotnie. Nie dotyczy strike to PC, ale pokazuje ze mentalnosc jest wszedzie ta sama.
  • Odpowiedz
Ale czego oczekiwać po ludologach? Że zrozumieją przeciętnego użytkownika, który woli kupić sobie jeden sprzęt, który starczy mu na 5 lat i odpali każdą grę bez babrania się w ustawieniach? Że nie mają ochoty martwić się o takie gówna jak sterowniki czy inne pierdy? Zdecydowanie za dużo od nich wymagam.

@johnshepard2000: przeciętny użytkownik to gra na switchu albo telefonie. taki jest według statystyk profil przeciętnego "gracza". ludzie którzy grają na
  • Odpowiedz
O co chodzi pecetowcom?

@johnshepard2000: Zazwyczaj to chłopy co się nasłuchały że są PCMR a grają na RTX3050 i zamiast cieszyć się graniem to c--j wie po co musza sobie podbić ego
  • Odpowiedz
Widzieliście kiedyś konsolowców, którzy w jakiś sposób wyszydzają albo obrażają osoby grające na PC?

@johnshepard2000: Tak, dość często. Konsolowcy są bardziej toksyczni, wystarczy przypomnieć sobie czasy, kiedy Sony zaczęło wydawać swoje gry na PC. Było ostre darcie japy i leciały najgorsze wyzwiska od soniarzy.
  • Odpowiedz
@yahoomlody: i kolejny projektuje i hejtuje, bo circlejerk. Raczej wlasnie wiekszosc ludzi w moim wieku (30+) zaczynalo od nesa, a potem psx/dreamcast. Ja po psx w koncu mialem dobre komputery, wiec juz nigdy nie kupilem konsoli, bo nie bylo sensu.

U wiekszosci znajomych z biedniejszych domow byl wlasnie przymus plejaka, bo nie bylo dobrego kompa.
  • Odpowiedz