Wpis z mikrobloga

Zastanawialiście się kiedyś, ile razy uniknęliście śmierci? Np. przez to, że kiedyś zaspaliście, pojechaliście inną drogą itp.
  • 146
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wybryk_natury prawie dwa lata temu wpadłem w poślizg i wylądowałem w rowie po przeciwnej stronie drogi. Na szczęście skończyło się na pełnych gaciach i niewielkich uszkodzeniach ciężarówki. Do tej pory zastanawiam się, co by było, gdyby akurat coś jechało z przeciwka albo przy drodze stał jakiś słup lub drzewo
  • Odpowiedz
  • 308
@wybryk_natury nic ciekawego taka norma młodociana
samochód do którego dawno temu miałem wsiąść się zdezintegrował w wyniku zderzenia przy bardzo dużej prędkości a nie wsiadłem tylko dlatego że wiedziałem że kierowca nie jest zbyt rozsądnym człowiekiem i nawet ledwo stojąc na nogach odnowiłem grzecznie
  • Odpowiedz
@wybryk_natury stałoby się bo on był lekko mówiąc nierozważnym kierowcą i kiedyś wioząc nas do biedronki urwał lusterko przy wyprzedaniu na centymetry przy bardzo wysokiej prędkości w terenie zabudowanym
wtedy było smutno że wypadek ale jak pomyślę jako bardziej dojrzały człowiek to w sumie lepiej tak niż żeby też kogoś zabił
  • Odpowiedz
@wybryk_natury to były czasy gdzie młodzi nieźle zarabiali bo było pełno roboty dorywczej a szybkie samochody nawet bez przeglądu były bardzo łatwo dostępne i 18 latek potrafił mieć BMW które miało 200KM do tego dochodziła ogromna pewność siebie bezzasadna i przeświadczenie o tym że umie się jeździć
nie wiem czy tak wszędzie było ale u mnie 2010-2014 trochę się stało złych rzeczy
  • Odpowiedz
@wybryk_natury BMW są drogie w zakupie a te nowsze są awaryjne
wtedy stare E36 rdzewiały ale nie psuły się nadmiernie i znosiły brak serwisu i gnojenie to były prostsze czasy

nadal się zdarzają i w tamtym roku jak dobrze pamiętam moja sąsiadka nastoletnia wsiadła do niewłaściwego BMW wracając z imprezy i ten samochód również postanowił się zdezintegrować na drzewie
bardzo źle rodzice to znieśli stary jej się rozpił
  • Odpowiedz
@vieniasn ja miałam na myśli te stare bmw, takie trochę gruziki, którymi można robić boki w zimie na parkingu lub przy okazji się obrócić się na środku drogi jak się nie wejdzie dobrze w zakręt
  • Odpowiedz
@wybryk_natury te bardziej stare kosztują teraz majątek to trzeba mieć bogatych starych żeby kupić do tego teraz brak przeglądu to mandat 1500-5000zł a prawo jazdy stracić jest 10x łatwiej niż wtedy do tego mandaty ogólnie są 10x wyższe XD
nie jest to dobra zmiana ale zła też nie jest
  • Odpowiedz