Wpis z mikrobloga

@serek_heterogenizowany: o ile zdecydowana większość narzekania na rowerzystów na wypoku to moim zdaneim nieuzasadniony ból dupy kierowców, to w tym przypadku jak najbardziej masz rację, rowery, hulajnogi, nieraz strasznie dają po oczach i powinny za to dostawać jakieś mandaty.
@serek_heterogenizowany: ale żałosny homoseksualista drogowy na rowerku. Po tym ile krwi mi napsuli #!$%@? pedalarze którzy wrzucają mi się pod autobus 20 ton na przejściach dla pieszych czy czerwonych światłach nie mam szacunku. HOMOSEKSUALIŚCI DROGOWI inaczej rowerków się nazwać nie da kupa dzbanów którzy mają w dupie przepisy i własne bezpieczeństwo mimo iż to jest grupa najbardziej narażona.
zawsze zwalniam delikatnie, rozgladam sie, nawet jak mam zielone. A gosc #!$%@? bez opamietania.

@claudio_caniggia: i elegancko, jazda defensywna zawsze na propsie nieważne czy samochodem, motocyklem, rowerem czy hulajnogą
@serek_heterogenizowany: i właśnie przez stosowanie takiego mrygającego gówna czy innego chińskiego badziewia bo JEST DOZWOLONE, w końcu wejdą surowe regulacje odnośnie wyposażenia roweru oraz jego oznakowania i ubezpieczenia, i później będzie płacz że zamiast leda za 4zł trzeba kupić homologowane oświetlenie. Taki sam sort ludzi jak janusze montujące sobie chińskie ledy w samochodach jako światła dzienne. Ha tfu na takich obesrańców
A gosc #!$%@? bez opamietania. A jakby mu tak dzieciak na sciezke wyszedl, to tez by go potracil? bo artykul ktorys tam?

@claudio_caniggia: @toresh: Bez przesady, przecież typ jechał na tyle wolno, że zdążył w sekundę wyhamować do zera XD. Poza tym nie mówcie mi, że jak przejeżdżacie krzyżówkę na prosto to z 50 kmh zwalniacie na 20, bo nie uwierzę XD. Jazda defensywna spoko, ale też trzeba mieć jakieś
@manjan

>No brawo, brawo bo tam nawet przejazdu rowerowego nie było tylko ciągła droga rowerowa. XD

@Krupier: a co do tego, to wkleiłeś zaśnieżone zdjęcie, gdzie nie było nawet widać ani drogi, ani żadnego znaku, ani nawet chodnika. zresztą, co ja będę gadał, poruszam się samochodem, rowerami gardzę bo to nie są pojazdy, ale Ty sobie rowerem jeździj. wszystko dla ludzi. tak samo gardzę lodami czekoladowymi.

Nie przypominam sobie żebym dawał
Krupier - @manjan
>No brawo, brawo bo tam nawet przejazdu rowerowego nie było tylko c...

źródło: temp_file4028358523818307813

Pobierz
@manjan nie ma już tego znaku. Zresztą, to tylko przykład. Takich miejsc w miastach są dziesiątki.

Ładnie byś odpowiedział za potrącenie rowerzysty. :D
@Krupier: jakbym przodem walnął, to tak. ale jakby rowerzysta we mnie wjechał, co już mówiłem, to nie. bo ma obowiązek ustąpić pojazdom znajdującym się już na skrzyżowaniu i umożliwić zjazd z tego skrzyżowania.

tego chyba nie zrozumiałeś. ale cóż.
@serek_heterogenizowany:

Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejazdu dla rowerów, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa kierującemu rowerem, hulajnogą elektryczną lub urządzeniem transportu osobistego oraz osobie poruszającej się przy użyciu urządzenia wspomagającego ruch, znajdującym się na przejeździe.

Art. 27 ust. 1 ustawy Prawo o ruchu drogowym

Pedalarz #!$%@? w kosmos. NIE BYŁ NA PRZEJEŹDZIE tylko się do niego zbliżał.
@Krupier: ah, nowa definicja. w dalszym ciągu, mogę tam sobie stać i czekać na wyjazd, a jak rowerem ktoś we mnie przywali, to jego wina ¯\(ツ)/¯ mnóstwo przepisów to reguluje, chociażby pord 3 pkt 1, jak możesz wyhamować i się zatrzymać - a tu widzę, że na bank możesz bo mnie widzisz z daleka - przywalisz i Twoja wina.
@manjan żadna nowa, ludzie, zlituj się. XD

Ja nie mówię o tym jak stoisz juz jakiś czas (chociaż w teorii nie powinieneś, no ale wiadomo jak bywa) tylko o kolizji dwóch nadjezdzajacych jednocześnie pojazdów.
@serek_heterogenizowany jeżdżę jako kurier na elektryku więc sporo widzę ale najmniej widzę jak takie barany jak ten stroboskooem mi w oczy napierała, jakim to trzeba byc kreatynę #!$%@?, że jego bezpieczeństwo? A gdzie #!$%@? moje kiedy kompletnie oślepia kierowcę który jego puści ale mnie nie zauważy bo będzie miał plamy na oku, staram się edukować takich jak on ale to #!$%@? daje, trochę się cykam ale chce kupić gumę w sprayu i