Wpis z mikrobloga

@manjan: Wyobraź sobie, że masz dom. Ma długi podjazd po łuku. Przed domem masz chodnik i ścieżkę rowerową. Skręcając w prawo z drogi pod dom, przecinasz ścieżkę rowerową i chodnik i potrącasz rowerzystę jadącego po tej ścieżce. I teraz pytanie: czemu tłumacząc się policji w następujący sposób ala twój ostatni komentarz: "Panie policjancie, ja nie skręcałem w prawo przecież, tylko jechałem po łuku" brzmisz jak idiota?

Stacja paliw jest drogą wewnętrzną.
Natomiast ty robaku nie możesz legalnie zamontować ledów do soczewki bo to nie są niemcy tylko państwo z dykty.

@serek_heterogenizowany: To naprawdę jest #!$%@?ące. Ja wiem, że jest dużo firm przerabiających lampy partyzancko, ale wystarczy zrobić procedurę dopuszczenia lamp po przeróbce, przez zwykłego diagnostę i witajcie soczewki biledowe. Oświetlenie drogi to jeden z podstawowych parametrów wpływających na bezpieczeństwo. Realne bezpieczeństwo, a nie wyimaginowane.
@RazorOfOccam666: chłopie, przeczytaj moje komentarze wyżej. obejrzałem tylko fragment do momentu uderzenia i nie zarejestrowałem nawet, że tam jest stacja. stąd było moje pytanie, co ma stacja do tego.

tak, pomyliłem się, znalazłem to miejsce na mapach google i tam skręcasz w drogę wewnętrzną na stację.
bym sie przewrócił ze śmiechu

@emilio-cosso: @kogut_20 pewnie tak, ale mandat byś dostał.

Taki se napinacz, drze jape jak mu ktos pol stopy na sciezce postawi, prowokuje takie wlasnie ryzykowne sytuacje

@miodeksmrodek: na takiego wygląda, kto normalny w wyuczony sposób mówi jaki paragraf pozwala na jazdę z takim światłem? Jednak dalej kierowcy należał się mandat
@dbanel: no chodzi o to, że znajomy miał sytuację o której mówisz i mundurowy postąpił słusznie, ale nie będę nic udowadniał już - takich art jest trochę to sam zweryfikuj
@manjan

cóż, była mowa o tym, że nie można sobie wjechać na ścieżkę. można, i rowerzysta musi ustąpić. przepis, który o tym mówi nakazuje ustąpić pierwszeństwa pojazdom już znajdującym się na skrzyżowaniu. i dodatkowo przejazd nieoznakowany i zaśnieżony, że ścieżki nawet nie było widać, brawo.

No brawo, brawo bo tam nawet przejazdu rowerowego nie było tylko ciągła droga rowerowa. XD

Palnales wtedy wielką bzdurę, no ale nie ja jestem od uczenia cię
@Krupier: sygnatury na pewno nie dam, ale jeśli mi się to przytrafi jeszcze raz, zrobię film edukacyjny.

a przytrafić się może łatwo, bo mieszkam na ulicy jednokierunkowej i codziennie ze 100 debili jedzie pod prąd. może któregoś stuknę, wtedy myk telefon w łapę i robię wykop.
No brawo, brawo bo tam nawet przejazdu rowerowego nie było tylko ciągła droga rowerowa. XD

@Krupier: a co do tego, to wkleiłeś zaśnieżone zdjęcie, gdzie nie było nawet widać ani drogi, ani żadnego znaku, ani nawet chodnika. zresztą, co ja będę gadał, poruszam się samochodem, rowerami gardzę bo to nie są pojazdy, ale Ty sobie rowerem jeździj. wszystko dla ludzi. tak samo gardzę lodami czekoladowymi.
no, a najlepsze że Pan przepisowy rowerzysta nawet nie zna przepisów, bo on tam wcale pierwszeństwa nie miał

@WpiszSwojLogin: Miał.
DDR to wciąż droga, chłop niestety jechał prosto a kobieta przecinała jego tor jazdy, więc to ona powinna mu powinna ustąpić.
Druga sprawa skręcając w prawo należy ustąpić wszystkim nadjeżdżającym pojazdom, dlatego dostała mandat.

Miała po prostu obowiązek przepuszczenia tego pajaca
To jest hit, że używanie stroboskopu oślepiającego każdego dookoła przez pedalarzy jest zgodne z prawem XDD

@serek_heterogenizowany:
No i widzisz, nawet takie światło to za mało, by kierowca go zauważył. ()