Aktywne Wpisy
Wrrronika +9
Jaka 1 losowa ciekawostka przychodzi Wam do glowy?
Angmac +149
Nic mnie bardziej nie bawi niż lizodupy Muska xD
Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się
Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się
#mafia #gangi #lata90 #lata80 #patologiazewsi #patologiazmiasta #patologia #policja #kiedystobylo #kiedystobyloehhh
Komentarz usunięty przez moderatora
Mialem kategoryczny zakaz rozmawiania o tym, jezeli komukolwiek bym powiedzial o tej sprawie to dostalbym astronomiczny #!$%@?.
I prawdopodobnie slusznie bo gdyby ktokolwiek sie przypadkiem dowiedzial to z predkoscia swiatla bylo by wlamanie do nas do
I zawsze jak z mamą jeździłem do miasta coś kupić to tam było po prostu nieprzyjemnie. Było w ogóle biednie w tych sklepach, bardzo skromnie, jakoś tak pesymistycznie. Pamiętam też jaką odrazę i strach czułem
@Anonek463: i tak i nie były rejony miasta gdzie faktycznie było się lepiej nie zapuszczać bo mogą cie okraść ale z drugiej strony jak nic nie miałeś to z czego mieli cie okraść? ¯\(ツ)/¯
@POPCORN-KERNAL: Ale dlaczego mafia zniknęła?
Dużo zależało od miejsca, jak trafiłeś w słabą dzielnicę to nie było zbyt fajnie. Wyobraź sobie taką sytuację, prawie wszędzie panuje bieda, i to nie taka bieda że nie spłacisz kredytu na mieszkanie (i tak prawie nikt nie miał zdolności kredytowej) czy nie kupisz sobie nowej zabawki, bieda taka że spora część społeczeństwa je makaron z masłem bo nie stać ich na szyneczkę czy schabowego mimo że pracują, do
@Anonek463: Zależy gdzie, w warszawie było w niektórych miastach też, ale tak poza tym mimo duzej patologii to nie. Ciężko było dostać kosę albo coś. Kradzieże były częste, dzieci okradały dzieci. Z pobiciami to nie wiem, dużo było dresów ale w japę też nie było wcale tak łatwo dostać.
Ale lata 90 to koszmarna
I ja mówię o późnych 90-tych i początku 00, z tego co wiem to już odrobinę spokojniej niż wcześniej, bo ogólny klimat
Ale były też to spoko czasy i