Aktywne Wpisy
prawiczek92 +62
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
tangens_kutangens +615
Co za cymbał - największy kraj na świecie, gigantyczne złoża chyba wszystkiego, a naród rosyjski żyje jak świnie w chlewie. Jakiś #!$%@? dywan na ścianie, meblościanka z lat 70. w obleśnej chruszczowce i dacza wystarczą ruskowi do końca życia i o niczym więcej nie śmie nawet marzyć.
Z takimi zasobami gazu, ropy i metali, mogliby być bogaci jak Norwegowie, a zamiast tego szczyt ich marzeń to miska kartoszków i butelka wódki, coby
Z takimi zasobami gazu, ropy i metali, mogliby być bogaci jak Norwegowie, a zamiast tego szczyt ich marzeń to miska kartoszków i butelka wódki, coby
Mocny finał tygodnia i kolejna dynamiczna ucieczka popytu z naruszonych okolic 15600 pachnie granym od miesięcy szerokim trendem bocznym.
Na H4 dość foremne podwójne dno. Grając pod taki zarys wypadałoby wchodzić w długą stopując się w okolicy 15960 i celując w 16570. Z drugiej strony - stawiając na kontynuację podażowego akcentu zaznaczonego odwrotem z maksimów, można myśleć o shorcie ze stopem nad maksem piątku i celem 15593. Kurs teraz siedzi niemal w środku półrocznej konsolidacji, ale stosunek zysk/ryzyko jest nieco lepszy przy grze na wzrost.
Patrząc na ostatnią świece dzienną, to gry na wzrost zdecydowanie mi się odechciewa. W zasadzie techniczny układ jest taki, że chciałoby się rzucić monetą by wybrać kierunek gry. Przy takim klimacie odpuszczę poszukiwanie pozycji „na siłę”, choć long kusi bardzo.
Gdyby poniedziałek przyniósł zejście poniżej 15900, to byłby to zimny prysznic dla kupujących bo z podwójnego dna niewiele by zostało i wtedy sytuacja mogłaby się zrobić ciekawsza.
Osobiście w ubiegłym tygodniu miałem dwie transakcje, na których zarobiłem 46 punktów (1 zysk, 1 strata - na zagrywce z ostatniego wpisu)
#gielda #inwestycje #smiesznekreski #dax
Historia wpisów po sznurku:
Wszystkie wpisy z 2022 roku
2023: 1 stycznia 8 stycznia 15 stycznia 22 stycznia 29 stycznia 5 lutego 12 lutego 19 lutego 26 lutego 5 marca 12 marca 19 marca 26 marca 2 kwietnia 10 kwietnia 16 kwietnia 23 kwietnia 1 maja 7 MAJA 8 maja 14 maja 21 maja 28 maja 4 czerwca 11 czerwca 18 czerwca 25 czerwca 2 lipca 9 lipca 16 lipca 23 lipca 30 lipca 6 sierpnia 20 sierpnia 27 sierpnia 3 września 10 września