Aktywne Wpisy

Sonny86 +442

z0mb1e +144
Nikt tak nie oszukuje jak chinol.
Chiński producent laptopów Chuwi został przyłapany na sprzedawaniu procesorów 5500U podszywających się pod 7430U. Zmienili nawet identyfikację na poziomie firmware’u, więc nie dało się tego zauważyć, dopóki nie rozebrało się laptopa. Chuwi twierdzi, że to był błąd xD Przy czym grozi pozwami i żąda aby artykuł na ten temat został usunięty.
#komputery
Chiński producent laptopów Chuwi został przyłapany na sprzedawaniu procesorów 5500U podszywających się pod 7430U. Zmienili nawet identyfikację na poziomie firmware’u, więc nie dało się tego zauważyć, dopóki nie rozebrało się laptopa. Chuwi twierdzi, że to był błąd xD Przy czym grozi pozwami i żąda aby artykuł na ten temat został usunięty.
#komputery
źródło: _DSC3036-q82-w2560-h
Pobierz

Jako studentka, która pracuje na umowie zlecenie dla korpo przez firmę outsourcingową. Czy warto kupić OC zawodowe?
Główny mój powód to fakt, że w razie niechcącej szkody mogę zostać podciągnięta do odpowiedzialności całym majątkiem. Tego się najbardziej boję a pracuję przy bazach danych więc o szkodę łatwo. Warto zaznaczyć, że pomimo godzinowej stawki pracuję za osobę, która obecnie jest w firmie na macierzyńskim więc w sumie wykonuję pracę za osobę stałą.
Czy kogoś z Was już spotkała sytuacja, że musiał odpowiadać za szkodę bądź był z tego powodu w sądzie?
#ubezpieczenie #korpo #pracbaza #pytanie #prawopracy #prawo #umowazlecenie #praca #it #umowa #kiciochpyta #hr #januszex #janusze #janusz #programista15k #zlecenie #pracait
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
@NoName4891
@mirko_anonim
No to co w tym wypadku mam robić? Nie chcę aby mnie komornik dojechał (