Wpis z mikrobloga

macie jakieś śmieszne historie o nieracjonalnych zachowaniach bogatych kolegów albo koleżanek w szkole albo na studiach? u mnie koleżanka z gimnazjum przynosiła jedzenie w szklanych pudełkach takich z ikei (40zł za sztukę) i po zjedzeniu wyrzucała je do kosza XD i tak przez kilka tygodni, aż ktoś jej powiedział, że można ich używać ponownie XD #szkola #studbaza #studia #pieniadze
Pobierz aerosheff - macie jakieś śmieszne historie o nieracjonalnych zachowaniach bogatych ko...
źródło: comment_1614233792EYeJQbqWlqy2rKr1f0zk34.jpg
  • 167
BTW z takich historii z życia wykopka 1000000k na miesiąc to kiedyś jechałem z moim szoferem moim Rolls Royc'em Phantom, wysłałem go na zakupy a ja wyszedłem sobie na kilka drinków. Minęło pół godziny a szofer dzwoni i mówi że nie pamieta gdzie zaparkował, no to ja do niego że to nie problem i zamówiłem koleje auto

Ale wykopki biedaki tego nie zrozumieją, dla niektórych 5 milionów w tą czy w tą
W sumie ja znam dosyć ciekawą osobę. Mojego przyjaciela tata pracował jako dyrektor na państwowej posadzie, a mama jest właścicielem jednej z największych firm księgowości w mieście wojewódzkim. Odkąd pamiętam, to zawsze miał pieniądze na wszystko i wypchany portfel po brzegi. Nie raz podwędzał ojcu porche, którym po mnie i mich znajomych przyjeżdżał i jeździliśmy. Raz policja ścigała nas za prędkość, oczywiście uciekliśmy, bo kia nie miała podjazdu do tej mocy. Policja
właściciele Januszeksów. I to nawet nie jakichś megaduzych. Że 20 tirów,

@wezsepigulke: Potwierdzam. Znajomego szwagrowie mają taki biznes z tirami na jakieś 30 sztuk i były akcje w stylu, że ojciec kupił sobie samochód, to on pojechał tego samego dnia i wziął sobie lepszy (Audi RSQ7). Srają pieniędzmi i inwestują gdzie popadnie. Osoby, które piszą, że nie wiedzą ile musiałyby zarabiać wiążą zarabianie wciąż tylko z etatem xD A w firmie
Wg GUS, w 2019 roku, osób zarabiających powyżej 60k PLN było 3360 osób, gdzie to wciąż dużo za mało, by żyć na takim poziomie. Wiem, że w tych statystykach są tylko osoby zatrudnione, ale wątpię, żeby ludzi zarabiających więcej niż 200k miesięcznie było więcej niż 1500. Aczkolwiek, spodziewałem się że będzie mniej.

@NieBendePrasowac: Statystyki GUS są z dupy, bo obejmują:
- jedynie zatrudnionych na umowy o pracę
- jedynie zatrudnionych w