Wpis z mikrobloga

Na koniec listopada pojawi się u nas nowy lokator, więc trzeba było kupić wyprawkę dla Samoyeda.

Klatka kennelowa, żeby miał swój własny kąt (no i żeby można go było zamknąć jak trzeba będzie wyjść na zakupy). Do tego maty, zabawki, karma, i parę innych rzeczy. I jeszcze czekamy na barierki do wstawienia w drzwi, żeby nie wchodził tam gdzie nie powinien ;)

#psy #samoyed #dziendobry #wyprawka #pies
Pobierz M_longer - Na koniec listopada pojawi się u nas nowy lokator, więc trzeba było kupić ...
źródło: comment_1605619781YhPY5VE3n71B5XaNXCaYnx.jpg
  • 312
@FLOLPROBA dobrze wprowadzony kennel to jest dobra opcja. Ja mam psa z lękiem separacyjnym i jak wychodzę to szczeka pod drzwiami.
Dobre skojarzenie z klatką kennelową pozwoliło psu na znalezienie miejsca w którym jest bezpiecznie i cicho, nie musi się tam niepokoić. Dostaje tam smakołyk czy matę węchową i pies jest zaspokojony psychicznie.
Wystarczy dobrze wprowadzić psa, a klatka stanie się dobrym azylem
@ethics: klatka kennelowa to standard przy układaniu psa i każdy behawiorysta na dowolnym szkoleniu ja poleci. Psa przyzwyczaja się do klatki, a potem traktuje on ja jako swoje bezpieczne miejsce.

Klatka przydaje się na przykład gdy masz dzieci - pies wie, ze może do niej wejść jak nie będzie się chciał dłużej bawić. Przydaje się tez gdy masz żywiołowego psa i przychodzą do Ciebie goście. Wsadzasz psa do klatki i wypuszczasz
@M_longer: @M_longer: a nie możesz go trzymać w jednym pokoju, musisz od razu w klatce? Taka klatka jest dobra do oswajania dzikich kotów, a nie do trzymania szczeniaka. Zastanów się tez nad żywieniem, bo mokra karma raczej lepsza i zamawiana przez internet wychodzi dobrze cenowo.
@M_longer my też kupiliśmy klatkę, bo naczytalismy się jaki to wspaniały pomysł i jaka to ona nie jest pomocna...Olał ją zupełnie. Wybrał sobie inny kąt gdzie czuje się bezpiecznie. Bierzecie szczeniaka, którego łatwo wychować i dostosować do siebie. Nie spieprzcie tego.
@M_longer

#!$%@? kupić psa aby trzymać go w klatce... to mi się w głowie nie mieści.

@ethics: Ech, czytaj ze zrozumieniem
Klatka jest po to, żeby nie rozwalił całego mieszkania gdy nas nie będzie, normalnie będzie miał otwartą i będzie mógł robić co chce.

Na #!$%@? ci pies jak Cie w domu nie ma żeby się nim zająć? 2 tygodnie urlopu, cokolwiek, a nie zabrać, schować do klatki i nara