Wpis z mikrobloga

• 122
Na koniec listopada pojawi się u nas nowy lokator, więc trzeba było kupić wyprawkę dla Samoyeda.

Klatka kennelowa, żeby miał swój własny kąt (no i żeby można go było zamknąć jak trzeba będzie wyjść na zakupy). Do tego maty, zabawki, karma, i parę innych rzeczy. I jeszcze czekamy na barierki do wstawienia w drzwi, żeby nie wchodził tam gdzie nie powinien ;)

#psy #samoyed #dziendobry #wyprawka #pies
M_longer - Na koniec listopada pojawi się u nas nowy lokator, więc trzeba było kupić ...

źródło: comment_1605619781YhPY5VE3n71B5XaNXCaYnx.jpg

Pobierz
  • 312
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@M_longer: Nie czaję tego zamykania w klatce. Mam 2 psy, ale małych ras. Jak piesek jeszcze nie ogarnia czystości to się ściąga dywany i jak się wychodzi to zamyka się na przestrzeni, której się za bardzo nie da zniszczyć (u mnie to korytarz i kuchnia, od biedy też sypialnia, bo mam wysokie łóżko i psy nie wskoczą). Trzymanie w klatce jest kompletnie porąbane, to nie chomik. Rozumiem klatkę jak się
  • Odpowiedz
Wręcz odwrotnie hodowca nam wskazywał, że psy lepiej się czują w mieszkaniach bo wtedy właściciel zawsze musi z nim wyjść na dwór za potrzebą

@Herubin: to że musi, nie znaczy że łażą xD 90% blokowych psów to 5 minut na dzień, zeby tylko mieszkania nie zasrać
  • Odpowiedz
do zabezpieczenia psa, gdy nie może kręcić się po domu (np. gdy nie wiem, robisz remont i wnosisz/wynosisz meble)

@ArchDelux: nie,no ten argument niszczy system ;) a mam pytanie w tym kojcu bedzie buda? ?
  • Odpowiedz
@ethics: w tym, że w klatce jest max 2 godziny? Jak człowieka nie ma w domu, bo jedzie na zakupy itp. Tak to klatka jest cały czas otwarta? Może chodzić sobie gdzie chce, jak chce?
  • Odpowiedz
@ethics: przecież nikt nie trzyma psa w klatce! tłumaczę i objaśniam: dajesz mu tam wygodne posłanie, jej tam i śpi - ma tam tez swoje zabawki. Jak się boi czegoś albo czuje się samotny to sam idzie w to miejsce... Z biegiem czasu pozostaje samo posłanie bez siatki i to ZAWSZE już będzie jego miejsce! i to nie o to chodzi by pies sobie wybierał miejsce, ale właśnie po to
  • Odpowiedz
ElenaGilbert 9 min. temu0

@retardo: pies relaksuje sie w 100% dopiero gdy może leżeć wyciągnięty na boku i usnąć do 3 fazy, ta twoja klatka dla chomika mu tego nie umozliwia, pies śpiący w kłębie jest psem zaniepokojonym, nie w pełni zrelaksowanym i czujnym non stop.

@ElenaGilbert: Dlatego klatki się kupuje takie duże by mógł się tak wyłożyć.
  • Odpowiedz
@Ostry_Sens: bolensym przeżyciem? XDDD mój kundel sam pcha się do klatki na noc albo jak wie, że wychodzimy. Tam sobie śpi, leży czy tam zanosi zabawki. Zamykam go na max3/4 h w niej, i jakoś nadal chce w niej przebywać
  • Odpowiedz