Aktywne Wpisy
shudini +550
Nudziło mi się wczoraj to wziąłem się za odświeżenie drzwi w piwniczce i jestem bardzo zadowolony z efektu, kilka godzin dłubania a wyszlo nawet spoko jak na amatora (ʘ‿ʘ)
#chwalesie
#chwalesie
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#pizza #gzw #gotujzwykopem #bojowkapiekarska
Fajne ciasto, dasz przepis? :)
Bo mi tak ladnie brzegi nie rosna :/
@mielonkazdzika: TO - temperatura otoczenia, TK - temperatura kontrolowana, czyli lodówka
Twoja wyglada fachowo.
A tak 300 stopni i nie ma bata żeby taka wyszła.
Bo wygląda bombowo.
Jak dasz na samą górę to spalisz ser...?
A ile można trzymać ciasto w lodowce bo już 2gi dzień robi się w lodowce?
Jeszcze zapytam o procedurę:
2h ciasto w temp pokojowej
38h ciasto w lodowce
Po wyjęciu ciasta
1h w temp ppkojowej ciasto w całości odpoczywa
Dzielimy na kolki i po 4h robimy pizze?
@Kapitalis: kupilem swoj w lidlu, ale mozna tez kupic płyte granitową z castoramy albo popatrzec na allegro ( ͡° ͜ʖ ͡°) najlepsze są kwadratowe
@Anderus: nawet lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#!$%@?, już widzę, ładna panterka jak na piekarnik
Pizza wygląda jak chyba najlepsza pizza w Katowicach Vera Napoli
a z piekarnikiem no to można dopiero kombinować jak zaczniesz robić poprawnie.ciasto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@a38v: serio, myślisz że kamień za 20 zł z castoramy jest impregnowany?
@Abovd: tak uzywalem, jednak jak widac mozna podobny efekt osiagnac na naszych polskich marketowych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Stemitor: pomidory jakies dobre które Tobie smakuja (mi np. cirio, mutti), sól i bazylia, pomidory cale gniecione w rękach i to tyle
Mam wrażenie, że jak postawię pizzę na osatnim szczebelku to mi dotknie grzałki :/
Robię póki co 4 minutki + 3 minutki dodatki 250 stopni ale niżej ciut, ale nie rumieni i się aż tak