@wondermano1: wychodzi na to ze jestem niecierpliwy. Zawsze robilem ciasto ktore tylko troche wyroslo jak kroilem skladniki, i odrazu szlo do pieca. Twoja wyglada fachowo.
@mielonkazdzika: sprobuj takiej która sobie długo fermentuje w lodowce a juz nigdy nie zrobisz takiej własnie jak mowisz ( ͡°ʖ̯͡°) polecam ogółem kalkulator KMP
@wondermano1: tak mnie zaciekawiła, że mógłbyś napisać jaki kamień, ile od grzałki, jaka temp na grzałce (wg piekarnika)? I czy mozzarellę dodałeś od razu do wypieku czy po jakimś czasie? Bo wygląda bombowo.
@wondermano1: ładna, mój piekarnik grzeje do 280, ale jak uchylę drzwiczki to grzałka się wyłącza i nigdy tak fajnie się nie przypieka mi, po przy 280 termostat też grilla wyłącza
@923y4uyhfds89yf89asyhfp2bqf4fu: kamien szamot 2 cm, na ostatnim miejscu w piekarniku + odwrocona blaszka zeby był wyzej xd 275 stopni to max na moim piekarniku, wszystkie skladniki kladę odrazu i daje do pieczenia
@aaappp: pizza jest pieczona krocej niz 2 minuty, ser nie ma szans sie spalic xd a procedure właśnie pięknie rozwinąłeś ( ͡°͜ʖ͡°) o to dokładnie chodzi
@wondermano1: też chciałbym być tak cierpliwy i czekać 2 dni na pizze( ͡°͜ʖ͡°) mam swój przepis i wystarczy 3-4h na ciasto. Nie wyjdzie jak Twoja ale z takim dużym wyprzedzeniem nie planuję kolacji.
#pizza #gzw #gotujzwykopem #bojowkapiekarska
źródło: comment_15921555040Lrmk6PMNL1UtuAXslIakD.jpg
Pobierzźródło: comment_1592155523Q9Pbp1DP0sxhuzYPYyjKcz.jpg
Pobierzźródło: comment_1592155552MLvs28hBn2LoaRH043MzSL.jpg
Pobierzźródło: comment_1592155577m0UwaCWCiki9BepFbdfWDb.jpg
PobierzFajne ciasto, dasz przepis? :)
Bo mi tak ladnie brzegi nie rosna :/
źródło: comment_1592155811iAelFOrhJhD9H7Au4WXHPz.jpg
Pobierz@mielonkazdzika: TO - temperatura otoczenia, TK - temperatura kontrolowana, czyli lodówka
źródło: comment_1592156174kY3ADrUwO6Ym0GgKfzKK9l.jpg
PobierzTwoja wyglada fachowo.
A tak 300 stopni i nie ma bata żeby taka wyszła.
Bo wygląda bombowo.
Jak dasz na samą górę to spalisz ser...?
A ile można trzymać ciasto w lodowce bo już 2gi dzień robi się w lodowce?
Jeszcze zapytam o procedurę:
2h ciasto w temp pokojowej
38h ciasto w lodowce
Po wyjęciu ciasta
1h w temp ppkojowej ciasto w całości odpoczywa
Dzielimy na kolki i po 4h robimy pizze?