Wpis z mikrobloga

@wondermano1: tak mnie zaciekawiła, że mógłbyś napisać jaki kamień, ile od grzałki, jaka temp na grzałce (wg piekarnika)? I czy mozzarellę dodałeś od razu do wypieku czy po jakimś czasie?
Bo wygląda bombowo.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@wondermano1: ładna, mój piekarnik grzeje do 280, ale jak uchylę drzwiczki to grzałka się wyłącza i nigdy tak fajnie się nie przypieka mi, po przy 280 termostat też grilla wyłącza
  • Odpowiedz
@wondermano1: czyli na samej górze?
Jak dasz na samą górę to spalisz ser...?

A ile można trzymać ciasto w lodowce bo już 2gi dzień robi się w lodowce?

Jeszcze zapytam o procedurę:
2h ciasto w temp pokojowej
38h ciasto w lodowce

Po wyjęciu ciasta
1h w temp ppkojowej ciasto w całości odpoczywa
Dzielimy na kolki i po 4h robimy pizze?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wondermano1: też chciałbym być tak cierpliwy i czekać 2 dni na pizze( ͡° ͜ʖ ͡°) mam swój przepis i wystarczy 3-4h na ciasto. Nie wyjdzie jak Twoja ale z takim dużym wyprzedzeniem nie planuję kolacji.
  • Odpowiedz