Wpis z mikrobloga

@adekad: ja tez nie planuje xd robie ciasto jak mam wolne pol godziny czasu i potem sobie lezy w lodowce i czeka na swoją kolej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kapitalis: kupilem swoj w lidlu, ale mozna tez kupic płyte granitową z castoramy albo popatrzec na allegro ( ͡° ͜ʖ ͡°) najlepsze są kwadratowe
  • Odpowiedz
Po kamień polecam przejść się do kamieniarza, na allegro chodzą po 80zl, ja dorwałem kamień granitowy 40x30x2 za 40zl, czasami można dostać za czteropak
  • Odpowiedz
@wondermano1: ej a mógłbyś napisać przepis jeszcze raz ale tak po ludzku albo jakbyś tłumaczył dziecku które nie wie o co chodzi w pieczeniu z otwartymi drzwiczkami albo jakieś TO? plis, denks
  • Odpowiedz
  • 1
@wondermano1 jak zrobić żeby mozzarella była tak "oddzielona" od siebie po pieczeniu? Widzę,ze ty robisz w piekarniku i ci wychodzi, a mi na zmodowanym Caliente nigdy tak nie wyszło. Albo topi się na całą pizze i tworzy czerwono biała powierzchnię, albo jak dam mniej to sos zmienia się w pomarańczowy (bo łączy się z serem). Próbowałem mozarellek różnych. Zawsze mocno odciskam. Wrzucam na temp kamienia 340, wypiek ok 2;45 min.
  • Odpowiedz