Wpis z mikrobloga

Tak to w skrócie po 30 latach pracy wygląda w zawodzie nauczyciela. Wizja niezbyt optymistyczna dla młodych, więc nie dziwcie się, że wielu belfrom się po prostu nie chce na starość, zwłaszcza, że po dziesięciu latach w zasadzie nie można już zarabiać więcej niż się zarabia. ;/ #strajknauczycieli #nauczyciele #szkola
Tortex - Tak to w skrócie po 30 latach pracy wygląda w zawodzie nauczyciela. Wizja ni...

źródło: comment_CUubxWV12Js3pVI9grF7dg2IQoDMhtlK.jpg

Pobierz
  • 218
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

: Ale swoich frustracji związanych z byciem za tępym na pracę umysłową w 2019 to sobie zachowaj dla siebie oski. Bo to nie nasza wina, że ci się nie chciało uczyć. Praca głosem i tłumaczenie rzeczy to trochę cięższe zadanie niż twoje przenoszenie gruzu z jednej kupki na drugą, niezależnie od tego co ci się wydaje.

@macadamia: A wyobraź sobie śmieszny człowieczku, że niektórzy pracują umysłowo po 40-50h w tygodniu,
  • Odpowiedz
@Tortex: tacy wykształceni, nie rozumiecie nawet swojego paska wynagrodzeń i pitu, który macie
Nieźle próbujecie zakłamywać rzeczywistość i robić z ludzi idiotów. W---------ć i zmienić sobie pracę skoro tacy dobrzy jesteście.
  • Odpowiedz
A wyobraź sobie śmieszny człowieczku, że niektórzy pracują umysłowo po 40-50h w tygodniu, a nie 14h jak nauczyciele.

@trevoz: Nie muszę sobię tego wyobrażać, bo sam pracuję zwykle koło 50. Umysłowo. 3 dni w kopro + 2.5 dnia na uczelni. Niestety mój rozmówca usunął swój komentarz, w którym opisywał, co sądzi o korepetycjach, został po nim na szczęście ślad w moim komentarzu:

No chyba ze ktos jest leniwy i nie
  • Odpowiedz
@trevoz: Poza tym nauczyciele nie pracują 14 godzin, 18 godzin wynosi pensum, a nie jest one jedynym składnikiem pracy nauczyciela. Daleki jestem od przyznania, że pracują przez 40 godzin, jednak mówienie o 14 to przeginka w drugą stronę.
  • Odpowiedz
@macadamia: Dla mnie udzielanie korepetycji było bardzo przyjemne i w sumie trochę racja z tym, że kasa za nic ;P
Szczególnie jak się uczy jakichś gimnazjalistów/licealistów będąc studentem, nawet się specjalnie nie przygotowywałem do tego.

Poza tym nauczyciele nie pracują 14 godzin, 18 godzin wynosi pensum, a nie jest one jedynym składnikiem pracy nauczyciela. Daleki jestem od przyznania, że pracują przez 40 godzin, jednak mówienie o 14 to przeginka w
  • Odpowiedz
@bartez_94: Że żaden to wiadomo, że uogólnienie, ale też myślę, że 7 godzin tygodniowo na przygotowanie zajęć i ogarnięcie spraw dookoła powinno wystarczyć.

@trevoz: Ja też to lubiłem, nie da się jednak elaborować przez 8 godzin dziennie na wysokim poziomie, korepetycje są spoko, jak jest to właśnie godzinka dwie. Spróbuj zrobić 40 godzin w tygodniu i porównaj to do jakiejkolwiek pracy w biurze. Mordęga w czystej postaci (
  • Odpowiedz
Ja też to lubiłem, nie da się jednak elaborować przez 8 godzin dziennie na wysokim poziomie, korepetycje są spoko, jak jest to właśnie godzinka dwie. Spróbuj zrobić 40 godzin w tygodniu i porównaj to do jakiejkolwiek pracy w biurze. Mordęga w czystej postaci ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@macadamia: Zależy, jeśli jest to dla Ciebie normalny "zawód" to chyba jakoś leci. Mój znajomy udziela korepetycji "fulltime", ok.
  • Odpowiedz
Ale Wy wiecie, że w polu przychód w PIT jest kwota brutto, nie? To co się dostaje na ręke to jest to co w polu przychód - podatek - zus.

@ZawszeZFartem: a ty potrafisz czytać? Gość wrzuca pasek gdzie jest wypłata nauczyciela dyplomowanego na konto (netto) 3 tys. Potem wrzuca PIT, który nie pasuje do tego paska, bo kwota jest niższa i potem pisze, że zarabia 2,5 tys., gdzie na
  • Odpowiedz
@Tortex: O ty kurna bogaczu xD jak śmiesz zarabiać 3 na rękę kiedy sprzątaczka kibli zarabia 1500?!

Jaki to jest biedny kraj, że 700 euro to są dla niektórych tutaj kokosy. Nie słuchaj ich, to plankton.

Wiem jak wygląda praca nauczyciela bo moja mama jest belfrem już 30 lat. Moja praca jest sporo lżejsza a zarabiam kilkukrotność. Czy uczyłem się więcej od niej? Czy jestem od niej mądrzejszy? Nie, po
  • Odpowiedz