Wpis z mikrobloga

Tak to w skrócie po 30 latach pracy wygląda w zawodzie nauczyciela. Wizja niezbyt optymistyczna dla młodych, więc nie dziwcie się, że wielu belfrom się po prostu nie chce na starość, zwłaszcza, że po dziesięciu latach w zasadzie nie można już zarabiać więcej niż się zarabia. ;/ #strajknauczycieli #nauczyciele #szkola
Tortex - Tak to w skrócie po 30 latach pracy wygląda w zawodzie nauczyciela. Wizja ni...

źródło: comment_CUubxWV12Js3pVI9grF7dg2IQoDMhtlK.jpg

Pobierz
  • 218
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wernher_von_Braun: Skąd informacje o tym, że nie ma problemów ze znalezieniem nauczycieli? Wg Ciebie 1800 zł to spoko pensja dla kogoś z wyższym wykształceniem czy dla Pani w lokalnym supermarkecie po szkole średniej?

Co do "zaledwie" dwóch lat to muszą być to 2 lata przepracowane w jednej szkole bez przerwy. Najczęściej pierwsza praca młodego nauczyciela jest na zastępstwo za innego na jeden rok - jak po roku zmieni placówkę to
  • Odpowiedz
@manualnyautomat: 1200 od rodziców na studiach dostawałeś i to jest mało? Ja się cieszyłem jak mi 200-300 złotych wysłali xD Ale miałem też znajomych co po tyle dostawali od rodziców (1000zł +) i ciągle im było mało, a wiesz dlaczego? bo oryginalne najacze i jedzenie w faraonie samo się nie opłaci ( ͡° ͜ʖ ͡°) Poza tym nie wiem ile Wy ludzie tracicie na jedzenie miesięcznie,
  • Odpowiedz
@Tortex: Przecież zarabiasz 4384zł, ale dość dużą część z tego z--------a Ci Państwo, potem kolejną w podatku VAT i akcyzie :) Może zamiast strajkować i krzyczeć "dej", krzyczcie "nie zabierej" ?
  • Odpowiedz
@Tortex: ale wy (jako nauczyciele) rozumiecie, że ludzie mają w *uju, że dla was te pensje są uwłaczające? Mają to tak samo gdzieś, jak fakt, że wy macie gdzieś pensje 3k netto ludzi u prywaciarzy, którzy nie mogą planować "na za rok", ponieważ może się okazać, że za parę miesięcy stracą pracę. Prości ludzie (czyli większość tego kraju i większość rodziców "waszych" dzieci), gnieceni bez litości wam zupełnie nie współczują.
  • Odpowiedz
Nie każdy ma szansę na korki to raz, a dwa nie każdy ma na nie siłę po 7 lekcjach np. w szkole podstawowej. Przynajmniej ja często nie mam, zwłaszcza że wracając do domu zawsze mam w tyle głowy, że to nie koniec i wieczorem trzeba zrobić swoje.

@Tortex: A wiesz, że niektóre zawody robią nie po 7x45, a 24x60 i muszą mieć siłę?
  • Odpowiedz