Wpis z mikrobloga

Zostałem zgłoszony na ochotnika do poprowadzenia zajęć z dziećmi 6-8 w lokalnym ośrodku. Tematyka zawodowa: murarz. Nie odmawiałem, bo wiem że nikogo nie znajdą. Problem w tym, że nie wiem co z takimi małymi dziećmi zrobić. Ze starszymi łatwiej biorąc pod uwagę branże, a jednocześnie zrobić coś ciekawe, bo gadanie ich nie zainteresuje. Mam jakieś tam pomysły, ale średnio zadowolony z nich jestem. Chętnie przyjmę każdy pomysł

#budownictwo #praca #dzieci #rodzicielstwo #tatacontent
PiotrFr - Zostałem zgłoszony na ochotnika do poprowadzenia zajęć z dziećmi 6-8 w loka...

źródło: 1000025545

Pobierz
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 13
@PiotrFr: zbuduj z nimi coś odjechanego z klocków, albo kilka różnych rodzajów wież i niech obstawiają kiedy się która zapadnie (w zależności od konstrukcji)
  • Odpowiedz
  • 3
@moll: no właśnie jest pomysł z LEGO, że dam im plany i żeby zbudowali według nich.
Oczywiście w miarę, bo teraz jak budują to bez okien i drzwi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 340
@PiotrFr: możesz jeszcze rozdać im kaski i te takie pianki-makarony duże. Niech się tłuką w kaskach, żeby wiedzieć po co to na budowie się nosi. Podstawy BHP! XD
  • Odpowiedz
  • 32
@PiotrFr: i pokaż im pion murarski (możecie też zrobić, jak do sznurka przywiążecie przypadkowy obciążnik) i poziomicę. Mogą tym sprawdzać w sali piony i poziomy. Krzywe ściany, ławki i krzesła na propsie xD
  • Odpowiedz
@PiotrFr A to nie było napisane, że zagramanico. To tym bardziej można przestawić tę lokalną narodową - zamiejscową ciekawostkę… tradycję. Jednocześnie można bawić i uczyć. Chociaż tam zapewne małpy to biegają po ulicach, także na nikim nie wzbudzi to zainteresowania xD
  • Odpowiedz