Wpis z mikrobloga

Jest tu jakis #lekarz #ortopeda ? wpakowali mnie na #sor w gips ktory trzymam wlasnie tym polamanym fragmentem obojczyka i stluczonego barku. Czy to wlasciwe rozwiazanie? zero śrub, ortezy, natawiania nie bylo.
PS: wolam i dziekuje za poprzednie wpisy i wsparcie

#ortopedia #medycyna #ratownictwo #sluzbazdrowia #rehabilitacja #pokazrtg #zdrowie #wypadek #mtb
widmo82 - Jest tu jakis #lekarz #ortopeda ? wpakowali mnie na #sor w gips ktory trzym...

źródło: comment_7kzy0rL3PHujGuSV9WNaibw5p987pYqp.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@wredny_barteK
@recc
@TYMB4Rk007 Lekarz na SOR był wielkim bucem. Ciężko się z nim gadalo. Nic nie chciał mówić. Jedyne co to że mam małe przesunięcie a ja tu widzę dwa pęknięcia z przesunięciem. Na kontrolę jestem umówiony na wtorek ale nie chce marnować czasu a po drugie to ten gips dźwigam tym połamanym miejscem i cały czas słyszę jak chrupie przy najdrobniejszej zmianie pozycji.
  • Odpowiedz
@widmo82: bo to nie jest duże przesunięcie. Nie wiem czy gips da radę, ale odpowiedni opatrunek naciągnąłby kości.
Idź koniecznie przynajmniej raz prywatnie do dobrego ortopedy. Lepiej wydać te 150-200zł i wiedzieć czy jest ok.
Gdybyś chciał się leczyć tylko prywatnie, to wizyty, prześwietlenia itp. będą kosztować jakieś 1500-2000zł łącznie.
  • Odpowiedz
@widmo82 decyzję czasami podejmowane sa po tygodniowej kontroli. U mojem matuli też się zastanawiali czy operować i decyzje dołożyli do pierwszej kontroli po 5 dniach i okazało się że operacja jest zbędna. Ręka zrośnieta prosto i elegancko.
  • Odpowiedz
@widmo82: Jak masz kasę to idź prywatnie z drugiej strony napisał bym, że nie ma co panikować, ale lepiej sprawdzić. Ja sam po wypadku na motorze, zawieźli mnie na sor zagipsowali i wio do domu. Coś mi się nie podobało pojechałem prywatnie i na drugi dzień byłem na sali operacyjnej. Gdybym zaufał wsiurom z Poznań Lutycka był bym kaleką. Chociaż twoje złamanie to sorry, ale bułka z masłem. Poszukam fotkę
  • Odpowiedz
  • 0
@Majk83 podobnie miałem ale już na operację było za późno bo po 2 tyg poszedłem. Albo łamać albo niech zostanie. Na szczęście nie mam poważniejszych konsekwencji oprócz widocznego miejsca gdzie było złamanie
  • Odpowiedz
@widmo82: tak jak ci pisalem wyjeb tego dessaulta i zaloz sobie osemke (gips najlepiej ew orteza ale mocno dopasowana). Ustawienie odlamow jest dobre. Musisz chodzic z wypieta klata i sciagnietymi lopatkami.
  • Odpowiedz
@widmo82: Zawsze warto iść prywatnie. Ale z tego co tu widzę to tragedii nie ma. Ja mam gorzej. Już zrośnięty. Ale nie odczuwam żadnych negatywnych skutków.
  • Odpowiedz