@arinkao mówią że halibut nie najlepiej nadaje się do smażenia, zbyt delikatny w smaku; można go poachować (jak to się mówi po polsku?) albo przyrządzić na parze
Bakłażan. Kiedyś dla mnie nie istniał, dziś go pokochałam. Tutaj pieczony z masłem, ciemnym sosem sojowym, pieprzem, parmezanem oraz posypany orzechami włoskimi. Palce lizać (づ•﹏•)づ #arinkaofood
@arinkao ten powyższy to mój ukochany wariant faszerowany, jest tam kapka chudego mięsa drobiowego, za to jest z tego zupełnie samodzielny obiad lub kolacja
@arinkao W moim zaprzyjaźnionym sklepie mają jeszcze kilka zamrożonych. Chyba nabędę, bo mam niezły pomysł na niego. W czasie świąt premierę miały pierogi z karpiowym nadzieniem. Nadwyżka farszu została upieczona i okazała się przepyszna, pierogi zresztą też. Potem już poszło i na stół wjechała cała blacha hm, pasztetu z karpia? Oprócz zmielonego mięsa z karpia w składzie były namoczone uprzednio suszone grzyby, bułka namoczona w mleku, jajko i sporo posiekanej natki pietruszki,
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 7 osób.
336 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji. 375 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji. 55 osoby zmarły w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 391 wypadkach zginęło w sumie 430 osób.
W poprzednim roku statystyki po OSTATNIM 69. dniu wakacji
Nie dla szejków czy zespołów badaczy, ale dla każdego dostępne ma być pionierskie rozwiązanie ze Szczecina. Tutejsi konstruktorzy stworzyli pierwszą na świecie łódź rekreacyjną z napędem wodorowym. Motorówka dostała imię CICHA MOC.
Wywiad z Robertem Chedą, byłym oficerem wywiadu. Materiał wyjaśnia wiele kwestii o roli Niemiec w konflikcie na Ukrainie, w tym niemiecką opieszałość w sprawach dostaw broni na Ukrainę.
Ponad 40 proc. sowieckich czołgów i transporterów opancerzonych zostało usuniętych z największej w Rosji bazy sprzętu wojskowego Wagżanowo w Buriacji od początku inwazji na Ukrainę. O sprawie pisze portal dziennika "The Moscow Times".
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie
źródło: 20240522_170157
Pobierz