Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster: zmienilo sie tyle ze programista teraz nie musi robic nic. claude/codex robi kod a ty i tak dostajesz 15k na konto. praca IT stala sie bardzo latwa. przyklad ja admin, jak z----e sie jakis pipeline w azure czy cos to biore wszystko wrzucam w codexa do analizy i ide sie wykompac. wracam, edytuje procedure w bazie na to co mi mowi codex i lata. tak to by mi z
  • Odpowiedz
@drslump: @massh w sumie ciekawe czy jakby stawki spadły w okolice 9k brutto to czy dalej byłoby tylu chętnych do pracy w tym g---o sektorze. Jakby tam dawali średnia krajową to za c---a bym nie chciał w tej branży uczestniczyć. Mega toksyczne środowisko z ciągłą presja na rozwój i zero relacji międzyludzkich
  • Odpowiedz
@massh: Lepiej niech tych Kumarów, Rakeshow i Varunow więcej nie było. Po zmianach konfiguracji nie potrafią przeładować projektu. Wiecznie nic nie działa. Dobre testy i zastanowić się co trzeba zrobić? A po co to komu? Lepiej sobie bez sensu klepać i zmieniać w kółko to samo. Dużo pomysłów, szkoda tylko, że co jeden to głupszy. Sytuacja przypomina bieganie z pustą taczką. Jak kierownikiem jest ktoś pochodzenia indyjskiego i większość osób
  • Odpowiedz
Na rynku (nie tylko IT) jest dużo małych zwolnień o których się nie pisze, więc konkurencja rośnie, bo ludzie dalej żyją obłudą dużych zarobków w IT.
  • Odpowiedz