Wpis z mikrobloga

@model_trzy_zmianowy: skoro każdy debil może być scrum masterem to wystarczy zostać scrum masterem ? Kurczę takie porady to powinnam udzielać odpłatnie, no ale dzisiaj dzień dziecka to macie za darmo. Niech stracę.
  • Odpowiedz
@model_trzy_zmianowy: Mnie nie przerastają, gdzie tak napisałem? Pytanie było do Ciebie. Dlaczego nie zostaniesz scrum masterem skoro to takie łatwe, a kasa ta sama? Skoro to jest super łatwizna, to nawet wedle twoich gównokomiksów to w innej pracy bez problemu.
  • Odpowiedz
@model_trzy_zmianowy: niestety tak to wygląda, scrum master to easy mode. Ja się wypisuje z deweloperki w przyszłym roku i robię sobie przerwę. Potem planuję wrócić jako scrum master.
Z doświadczenia wiem że żeby być Scrum masterem to nic nie trzeba umieć, najlepiej jakieś szkolenia i mądre słowa typu "lean", blockers, zawracanie d--y o 13, książki od Simona Sinka itd. troche cringe ale widać ze to działa.

Po czasie SM dostają
  • Odpowiedz
@model_trzy_zmianowy: True, true, ale jak zarabiasz tyle samo, co scrum master, to polecam sie doszkolic xD Prawda jest taka, ze Scrum master moze byc wartosciowa rola, ale znalezc osobe, ktora porzadnie umie te robote graniczy z cudem. 95% scrum masterow tylko kradnie boardy na retro, wstawia meetingi i spedza czas na plotach xD
  • Odpowiedz