Wpis z mikrobloga

“Unfortunately, we will also have to continue reducing number of employees in our company” - taką wspaniałą wiadomość właśnie dostałem od CEO mojego kołchozu. Przyznam, że niezmiernie się ucieszyłem xD

#programowanie #programista15k #programista25k #pasjonat15k #pracait

Zwolnią mnie?

• Jeszcze jak! 79.7% (122)
  • Nie 20.3% (31)

Oddanych głosów: 153

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wypok_wypok: i dziurę w CV, gdzie później musisz robić fikołki na następnej rozmowie, nietechniczni zawsze zadają o nie pytanie bo nie umieją zadać innych :P

Przyznam, że niezmiernie się ucieszyłem xD

@groman43: nie boj sie aż tak, to jest komunikat do tych co chcą i mogą odejść żeby odchodzili, żeby w firmie nie musieli robić dużych zwolnień (co ma masę implikacji)
  • Odpowiedz
  • 10
w sumie jak zawsze tłumaczycie dziury w CV? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@wypok_wypok: najważniejsze - jak idziesz do korpo i zrobiłeś sobie sabbatical na podróżowanie po Azji Centralnej to nigdy o tym nie mów, im się wtedy przepalają styki. Nie dość że śmiesz mieć życie, masz odłożony hajs wiec nie bedzie można cie j---ć to jeszcze nie traktujesz "kariery" poważnie (tak jak oni xd). Równie dobrze
  • Odpowiedz
@fiir: to jest jeden przykład, który ilustruje szerszy problem - aktualnie rekrutacje są prowadzone tak aby odsiać KAŻDEGO kto ma tendencje do samodzielonego myślenia, do robienia czegokolwiek innego niż bezmyślne j-----e w sprintach i wykonywanie każdego rozkazu - to jest przykre, bo aktualnie rekrutacje dyskryminują w tych sposób ogarniętych ludzi
  • Odpowiedz
  • 1
@wypok_wypok: Poduszkę finansową mam zdecydowanie na dłużej niż pół roku. I przyznam, że wcale bym nie płakał, gdybym został zwolniony.

@walokid @MichuTop @chaddeveloper Poszedł broadcast to dosłownie wszystkich pracowników firmy. Także obawiam się, że nie jestem jednym z podejrzanych. Słyszałem już jakąś plotkę o programie dobrowolnych odejść na drugim końcu świata. Firma przenosi część developmentu z Chin do Polski, zatrudnili dość dużo osób. Bardzo wątpię, że zostaną
  • Odpowiedz
@groman43: Firma o której piszesz oferuje dobre warunki dla ochotników, więc jak co to możesz odejść dobrowolnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) pozdrawiam z tego samego kołchozu
  • Odpowiedz