Wpis z mikrobloga

Wołam plusujących wpis https://wykop.pl/wpis/79620165/zaczynam-nowy-rok-ze-130-kg-cel-do-konca-roku-80-k

Cel na 2025: ze 130 kg zejść do 80 kg.
Stan faktyczny: ze 130 kg zszedłem do 112,4 kg.

A więc porażka

#odchudzanie #chudnijzwykopem
@niedorzecznybubr +139
Zaczynam nowy rok ze 130 kg. Cel do końca roku: 80 kg.
Plusujących zawołam za rok.

#odchudzanie #chudnijzwykopem
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niedorzecznybubr: Zawsze coś. Tempo 2-3 kg/mc jest uważane za takie optymalne do długoterminowych diet. Diety o szybkości chudnięcia 5 kg/mc często wymagają znacznej redukcji kalorii, mogą być ubogie w składniki i na dłuższą metę mogą szkodzić.
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr: schudnięcie nie powinno być celem samym w sobie. Według mnie powinieneś powiedzieć sobie "nauczę się zdrowo odżywiać", a kilogramy będą efektem tej nauki.

Jak nie masz ciężkich chorób to "grubość" masz w głowie.

Powodzenia w trzymaniu się postanowienia:-)
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr: gościu, dobrze jest jesteś jeden rok czy 2 i będzie dobra waga.
A po za tym, wg badań udana interwencja dietetyczna jest jaką się uda zrzucić 16 kg i utrzymać przez rok. Bo problemem nie jest schudnąć, tylko żeby nie było efektu jojo
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr: zamierzałeś zrzucić 50kg w rok? Ro jest praktycznie kilogram tygodniowo. Przy takiej wadze początkowej osiągalne, ale raczej nie zdrowe - pewnie narobiłbyś sobie niedoborów mikro i makro elementów.
Znacznie lepiej jest zrzucać 0.5kg tygodniowo, jesteś prawie w targecie. Teraz utrzymaj drugi rok tak samo i będzie elegancko. Zrobiłeś więcej niż reszta leniwych grubasów, którym nawet się nie chce myśleć o chudnięciu, gratulacje.
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr: Kurde stary tak jak większość pisze, ciesz się z tego co się udało osiągnąć. Ja od listopada 2024 do teraz -55 kg, skóra niestety została bo ważyłem 160... Nasłuchałem się też, że za duże tempo itp. ale badania krwi, wątrobowe, kardiolog wszędzie duża poprawa. Największym gamechangerem moim zdaniem jest wyrobienie sobie nawyku wysiłku fizycznego, początkowo spacer, zegarek z licznikiem kroków i 10 000 krokow dziennie. Musi to wejsc w
  • Odpowiedz