Wpis z mikrobloga

✨️ Idealny kraj do emigracji na stałe
Gdybyście mieli dziś wybrać jeden kraj do #emigracja za 5 lat, pomijając barierę językową i macie tam zostać do końca życia to co by to było?
Reszta parametrów zostaje taka sama, czyli musicie tam znaleźć robotę, ogarnąć mieszkanie, nowe relacje, dostosować się do służby zdrowia i warunków bezpieczństwa.
Wybralibyście klasycznie - Niemcy, Francja, UK, Holandia (nie jest idealnie ale silne gospodarki, nadal dobry rynek pracy)
Czy może coś bardziej "egzotycznego" - USA, Kanada, Australia, może jakaś Azja?

Pomijając kwestie językowe ale reszta zostaje taka sama, czyli dalej taka Szwajcaria czy Dania mają dosyć ciasny rynek pracy i mieszkań ale nadal uznawane za dosyć dobre do życia, tylko gorzej tam sobie poradzić będąc randomem z Polski.

#gospodarka #ekonomia #praca #zycie #polska #europa #swiat

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Idealny kraj do emigracji na stałe Ⓘ
Gdybyście mieli dziś wybrać je...

źródło: 421f338bf78ecf414cc471d43fe5e07a

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim zostałbym w Polsce albo poszedł w dół do kraju drugiego świata. Mimo wszystko u nas jest najstabilniejsza sytuacja, a jak jesteś biedakiem w Polsce to będziesz biedakiem wszędzie, gdziekolwiek byś nie pojechał, chyba że wywalisz do jakiejś Tajlandii czy innego Wietnamu z 10k złoty w kieszeni to może pożyjesz na jakimś poziomie przez najbliższe 2 lata
  • Odpowiedz
  • 0
@TypowyDaltonista: No nie wiem, spotykałem się z dziewczyną z Hanoi jak robiła magisterkę na Polibudzie Łódzkiej. Mówiła mi że nie jest u nas aż tak drogo w porównaniu do Hanoi. Jest drożej, ale nie szokująco. Oczywiście mówimy o normalnym gotowaniu jedzenia, nie codzienne stołowanie się w knajpach. Z tym, że ona miała przez Polskę opłacone sporo rzeczy, jak np. akademik i chyba nawet lot w obie strony. Ale i tak
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim: Łotwa. Spokoj, bez całego tego polskiego zdziczenia. Łotewska plaza nad Bałtykiem to nirwana, bez psów, parawanów, disco z głośnika. Wszędzie cicho, spokojnie i panuje porządek. Normalnie kierowcy a nie dzikusy z pianą z pyska.
  • Odpowiedz
@Miii_Kiii rzuciłem przykład z 4 liter, mi się marzy jakaś bezludna wyspa w Indonezji, ale jestem kopnięty w kierunku odizolowania się od ludzi. Najdalej gdzie byłem od domu to Turcja więc takiego widoku na to też nie mam, co do wykształcenia, umiejętności czy ogólnie CV nic nie wiemy o opie żeby się wypowiedzieć, nie wiemy czy chłop ma wykształcenie podstawowe, przepracował 2 miesiące na hali i uznał, że to nie dla
  • Odpowiedz