Aktywne Wpisy
DoktorMorela +84
Czasami jak z kims rozmawiam i mówię, że inwestuję i mam pieniadze w akcjach to widzę wielkie zaskoczenie i szok, bo przecież to h----d,oszustwo i na pewno stracę xd
Kiedys rzuciłem to mojej babci to ona krzyknęla: boże wszystko stracisz!
Kolega z pracy kiedy dowiedzial sie że mialem portfel akcji za 200tys stwierdzil ze lepiej gdybym kupił sobie auto bo na co czekac.
Tez macie podobne sytuacje z zyciu gdy ktos slyszy
Kiedys rzuciłem to mojej babci to ona krzyknęla: boże wszystko stracisz!
Kolega z pracy kiedy dowiedzial sie że mialem portfel akcji za 200tys stwierdzil ze lepiej gdybym kupił sobie auto bo na co czekac.
Tez macie podobne sytuacje z zyciu gdy ktos slyszy

Emble +318
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#oswiadczeniezdupy #uniaeuropejska
@Trzesidzida: popieram, ale potrzebuje gruntownych reform, bo inaczej rozleci się najdalej za 20 lat.
@hpiotrekh
źródło: konfederacja-wyborcy-kuce-chcecie-konkretow-nie
Pobierz@Trzesidzida: szczerze to jedna z najlepszych rzeczy w całej naszej historii, nie tylko po 1945. Oprócz chrztu w 966, który wprowadził nas w zachodnią cywilizację to ciężko znaleźć coś co równie wpłynęłoby na nas prawie wyłącznie w dobry sposób. Lista jest dość krótka, wejście do NATO 1999, odzyskanie niepodległości w 1918 (ale niestety szybko
@Trzesidzida: myślę, że ogólnie to najlepsze co przytrafiło się Polsce od Unii Lubelskiej mniej więcej...
@Trzesidzida: Fałsz.
powinno być: Unia Europejska to najlepsza rzecz jaka przytrafiła się Polsce.
@bio_84: Przypadkowo jednym zdaniem przedstawiłeś całość antyunijnej argumentacji, tej prawdziwej, która stoi za każdym współczesnym eurosceptykiem - oni liczą, że "będą się śmiali", marzy im się rewolucja, zmiana, która poprawi ich żałosną egzystencję życiowego nieudacznika. W najgorszym wypadku, jeśli wszystkim się pogorszy, nawet jeśli Polska upadnie - to i tak się będzie śmiał, bo przynajmniej inni będą
@bio_84: ale nie musisz mnie przekonywać ja już jestem zwolennikiem unii!
Robisz w tym wpisie wszystko co zarzucasz innym, no większej hipokryzji nie możesz sobą zaprezentować xD
Nie podałeś przy tym żadnego argumentu za głoszonymi przez Ciebie tezami, pomimo że Cię o to proszono, tylko reagujesz agresywnie oburzony xD
@bio_84: Wiesz, jakby Ci to wytłumaczyć... jak ktoś stawia tezy w dyskusji, to druga strona może, a nawet powinna wymagać argumentacji :)
Niby chcecie argumentów, a w odpowiedzi dajecie te swoje niby argumenty, że teraz jest lepiej niż było w PRL.
No to idźmy tą
Ogromny napływ środków unijnych - dziesiątki miliardów euro na drogi, koleje, wodociągi, internet, modernizację miast i wsi. Bez tego Polska musiałaby finansować to z własnych podatków lub długów.
Swobodny handel na jednolitym rynku UE - brak ceł i barier w eksporcie do bogatszych krajów, co napędza polski eksport (żywność, AGD, meble, części samochodowe) i tworzy miejsca
źródło: 1000019973
Pobierz