Wpis z mikrobloga

Chciałem tylko powiedzieć, że Unia Europejska to najlepsza rzecz jaka przytrafiła się Polsce po 1945 roku

@Trzesidzida: popieram, ale potrzebuje gruntownych reform, bo inaczej rozleci się najdalej za 20 lat.
  • Odpowiedz
Chciałem tylko powiedzieć, że Unia Europejska to najlepsza rzecz jaka przytrafiła się Polsce po 1945 roku

@Trzesidzida: szczerze to jedna z najlepszych rzeczy w całej naszej historii, nie tylko po 1945. Oprócz chrztu w 966, który wprowadził nas w zachodnią cywilizację to ciężko znaleźć coś co równie wpłynęłoby na nas prawie wyłącznie w dobry sposób. Lista jest dość krótka, wejście do NATO 1999, odzyskanie niepodległości w 1918 (ale niestety szybko
  • Odpowiedz

@Trzesidzida: myślę, że ogólnie to najlepsze co przytrafiło się Polsce od Unii Lubelskiej mniej więcej...
  • Odpowiedz
pewne rzeczy sa nieuniknione i już niedługo będe się z was śmiał :D

@bio_84: Przypadkowo jednym zdaniem przedstawiłeś całość antyunijnej argumentacji, tej prawdziwej, która stoi za każdym współczesnym eurosceptykiem - oni liczą, że "będą się śmiali", marzy im się rewolucja, zmiana, która poprawi ich żałosną egzystencję życiowego nieudacznika. W najgorszym wypadku, jeśli wszystkim się pogorszy, nawet jeśli Polska upadnie - to i tak się będzie śmiał, bo przynajmniej inni będą
  • Odpowiedz
@bio_84: Dyskusja z tobą to jak granie w szachy z gołębiem. Przewróci wszystkie pionki i na koniec zesra się na szachownicę.

Robisz w tym wpisie wszystko co zarzucasz innym, no większej hipokryzji nie możesz sobą zaprezentować xD

Nie podałeś przy tym żadnego argumentu za głoszonymi przez Ciebie tezami, pomimo że Cię o to proszono, tylko reagujesz agresywnie oburzony xD
  • Odpowiedz
@Trzesidzida: Wstąpienie do Nato było ważniejsze imo. Turasy mają best of both worlds. Tanią energie, stosunkowo niskie zarobki, że opłaca się tam jeszcze produkcje trzymać. A nie tylko nearshoring dla szwaba. BTW. Szwab przeniesie fabryki dalej na wschód a u nas będą autostrady tylko.
  • Odpowiedz
'pomimo ze mnie proszono' - to ja mam jakis obowiązek tłumaczyc sie z moich racji BO MNIE PROSZONO? XD

@bio_84: Wiesz, jakby Ci to wytłumaczyć... jak ktoś stawia tezy w dyskusji, to druga strona może, a nawet powinna wymagać argumentacji :)
  • Odpowiedz
  • 11
@Nemayu: Proszę:

Ogromny napływ środków unijnych - dziesiątki miliardów euro na drogi, koleje, wodociągi, internet, modernizację miast i wsi. Bez tego Polska musiałaby finansować to z własnych podatków lub długów.

Swobodny handel na jednolitym rynku UE - brak ceł i barier w eksporcie do bogatszych krajów, co napędza polski eksport (żywność, AGD, meble, części samochodowe) i tworzy miejsca
  • Odpowiedz
@mir_anonim: Czemu mam się odnosić? Przyszedłem tutaj zwrócić uwagę, że marnujecie czas i nie dajecie żadnych argumentów, a bio_84 ma z was bekę. To, że teraz dasz argument, gdy ci to wytknąłem, to już inna sprawa i mnie nie interesuje, bo nie po to napisałem ten komentarz.
  • Odpowiedz