Wpis z mikrobloga

nom warto pamiętać, że UE to taki bogaty wujek, który rozdaje pieniążki na prawo i lewo, żeby biedniejsze kraje mogły się rozwinąć, niestety w tym samym czasie, wujek wyciąga pieniążki z twojego domu poprzez zagraniczne korporacje, nie zapominajmy o niezapłaconym CIT
  • Odpowiedz
@bio_84: jako obserwujący z zaciekawieniem całą dyskusję, też bardzo chętnie bym te argumenty przemawiające za szerzącym się w UE komuniźmie usłyszał. Skoro są takie oczywiste myślę że mógłbyś nas oświecić :) bo jak narazie jako przypadkowy obserwator, uważam tak samo jak reszta tu obecnych. Myślę że tęskno spoglądasz w kierunku wschodnim i dotykasz się czule myśląć o bosaku, mentzenie i innych faworytach tej średnio mądrej części społeczeństwa.
  • Odpowiedz
@karkun:

jako obserwujący z zaciekawieniem całą dyskusję, też bardzo chętnie bym te argumenty przemawiające za szerzącym się w UE komuniźmie usłyszał. Skoro są takie oczywiste myślę że mógłbyś nas oświecić :) bo jak narazie jako przypadkowy obserwator, uważam tak samo jak reszta tu obecnych. Myślę że tęskno spoglądasz w kierunku wschodnim i dotykasz się czule myśląć o bosaku, mentzenie i innych faworytach tej średnio mądrej części społeczeństwa.

Średniomyśląca część społeczeństwa myśli
  • Odpowiedz
  • 0
@hpiotrekh: @sidhellfire @Trzesidzida

Nie ma co nawet produkować się na oczywistego trolla, przejść obojętnie, jak tylko zaczyna krążyć wokół tematu, rozdawać minusy i dać na czarno. Ja wiem, że chce się reprezentować wyższy poziom i dać pole do dyskusji, ale to zwyczajnie szkoda czasu i energii, a celem tego trolla jest kontynuowanie i rozdmuchiwanie dyskusji, aby tylko zaśmiecić wątek i żeby nikt tu merytorycznie rozmawiał, bo jeszcze się
  • Odpowiedz
  • 0
@Trzesidzida: Ja bym na 1 miejscu usadowił 1989r. i zerwanie stosunku wasalnego z ZSRR.
Bez tego nie byłoby żadnego akcesu do NATO i UE, a te rzeczy mogliśmy zrobić, bo byliśmy niepodlegli.
Moglibyśmy też nigdzie nie wstapywać, ale to wszystko są opcje, które się nam otwarły właśnie po tym roku.
Mało tego, wydarzenia z '89 i pula zdarzeń poprzedzających w kraju nie były w całości czynnikami, które do tego doprowadziły i sami Polacy
  • Odpowiedz
  • 0
@Trzesidzida: Masz bardzo niski poziom zadowolenia... Zadowalasz się byle badziewiem XD
Dobrze, że twoje zdanie wszyscy normalni ludzie mają w poważaniu.
Dziwi mnie że cieszy cię też tworzenie europejskiego odpowiednika Korei Północnej czy czerwonej bolszewii2.0.
  • Odpowiedz
  • 0
Nie ma co nawet produkować się na oczywistego trolla

@Wolfers: czy taki oczywisty to nie wiem.
Mi to wygląda na typowego konfiarza xD

To ich niskie IQ nam sugeruje, że takie zachowanie to musi być trolling xD
  • Odpowiedz
  • 0
@pavlucco: Twoja ignorancja odnośnie tego jak działa polityka jest porażająca. Od zarania wieków, państwa ościenne próbują wpływać na politykę krajów, które chcą osłabić, w tym celu mamią pieniędzmi, albo wręcz podstawiają swoich figurantów, aby tylko wykonywali ich przykazy. Ty patrzysz na to, że to byli Polacy i na pewno jedynie z własnej głupoty podejmowali decyzje, których pragnęły właśnie kraje ościenne?
  • Odpowiedz
  • 1
@hpiotrekh: Może to być ruski bot, albo rusek na zleceniu, albo ktoś omamiony jakąś ideą. Ale efekt jest taki, że on cieszy się z odwrócenia uwagi od meritum, sprowadzenia dyskusji do poziomu zero, wywołania frustracji w ludziach i chęci pokazania im jeszcze, że to oni nie potrafią dyskutować i są prostakami rzucającymi ad personam. Celowo nie daje argumentów, aby prowokować i wytrącić z równowagi także tych, którzy chcą wprowadzić merytoryczną
  • Odpowiedz
  • 0
doskonale wiem do jakiej unii wchodzilismy i jak ta unia wygląda dziś

@bio_84: powtarzasz przekaz, który wychodzi też z Nowogrodzkiej, od Orbana, Fico, a ostatnio Trumpa i Putina.
I jeszcze masz czelność zarzucać silniczkom że przekaz dostały i jesteś atakowany za swoje nastawienie anty.
usuń konto, dareczku
  • Odpowiedz
  • 0
@SkeletonKing: ataki lemingów nie robią na mnie wrażenia :) silniczki, które uważają, że tylko one mają racje i jest jedyna słuszna narrcja bo jak nie to ruski agent XD żałosne :D
  • Odpowiedz
  • 0
@Trzesidzida: wprost przeciwnie, biurokraci brukselscy tłamszą polską przedsiębiorczość, a te wsszystkie dofinansowania rozkładły albo zmarnowały złodzieje
  • Odpowiedz
  • 0
@bio_84: każdy chce tylko zrewidować to co sam tu napisałeś początku tej dyskusji. Na obecną chwilę mam wszystko co chciałem, udowodniłeś że jesteś głośno szczekającym gamoniem nie mającym żadnych argumentów na poparcie swoich racji.
  • Odpowiedz