Wpis z mikrobloga

@Trzesidzida: Sądżę, że jednak dużo więcej dało nam NATO pod kątem bezpieczeństwa i rozwoju. Bez wstąpienia do NATO byśmy pewnie w EU byli grubo później, o ile w ogóle, i cały czas mielibyśmy tu powiew ruskich interesów + znacznie inaczej rozwinięty kraj.
  • Odpowiedz
Chciałem tylko powiedzieć, że Unia Europejska to najlepsza rzecz jaka przytrafiła się Polsce po 1945 roku

@Trzesidzida: Mógłbym się kłócić, że najlepszą było obalenie komuny bo bez niej nie byłoby szans na wejście do UE, ale to w sumie ciąg przyczynowo skutkowy trochę.
  • Odpowiedz
@Bialek_napraw_tagi: no właśnie nie mogę znaleźć wiarygodnych informacji w sieci, a nie będę do mamy dzwonił, bo tez mi się kojarzy, że jedna wypłata na jeansy to było jednak mało. wydaje się nieprawdopodobne, ale to pokazuje w jakiej dupie byli wtedy ludzie mimo posiadania pracy.
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: no to ci jeszcze dodam jakie to były czasy i jaką gównianą wartość miała nasza waluta. Za przepracowany ciężko rok w Ameryce, mogłeś kupić sobie tutaj dom z działką. Dramat, że są ludzie którzy chcą wrócić do tej gospodarczej nędzy.
  • Odpowiedz