Wpis z mikrobloga

Byłem wczoraj u dermatologa, wizyta 10 min, zerknął na mnie, dwa pytania, szybkie wypisanie recepty i 250pln skasował. Za kurła 10-15 xD. Chłop przyjmuje w moim mieście raz w tygodniu w godz. 17-20, cały grafik na miesiąc do przodu zawsze zapełniony. Wychodzi 3k za jedno popołudnie. A oprócz tego tak samo przyjmuje w dwóch innych miastach. Do tego pewnie jeszcze jakieś dyżury w regularnych godzinach w szpitalu albo nawet kilku. Czujecie, chłop w jedno popołudnie kasuje ponad połowę mojej miesięcznej wypłaty. Żyć się odechciewa. Nie jestem fanem odgórnego limitowania zarobków lekarzy ani kogokolwiek, ale dlaczego jednocześnie limitowane są przyjęcia osób na studia lekarskie. Dlaczego nie można tego znieść, a "wolny rynek" sam wyreguluje resztę. Kasta lekarska dorabia się milionów na naszym zdrowiu. Trochę stoi to w sprzeczności z tą ich przysięgą. Ha tfu na was pazerne konowały.

#lekarz #lekarz100k #zdrowie #polskasluzbazdrowia #zarobki #przegryw
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Leto_Atryda: jeszcze pierwszą wizytę to rozumiem, musi zdiagnozować problem, dobrać leczenie. Ale późniejsze wizyty? W 3 minuty wypisze kolejną receptę, zerknie na skórę i elo - 250zł xD
  • Odpowiedz
@Leto_Atryda: Czyli przeszkadza ci że ktoś za swoją wiedzę bierze pieniądze? Nie znasz tego dowcipu o hydrauliku który bierze kasę za to że wie gdzie uderzyć?

Żyć ci się odechciewa bo ktoś zarabia i pracuje? Chyba masz problem który dobrze by było zaadresować w kwestii psychologicznej.

Ha tfu na was internetowe trolle i propagandyści.
  • Odpowiedz
@dr_Batman: ja pierdziele, to znowu ty. Już chciałem pisać odpowiedź, ale jak zobaczyłem login, to mi się odechciało. Nie wiem, co miałbym napisać, ponieważ i tak ciebie nic nie przekona.
  • Odpowiedz
@dr_Batman: dalej nie rozumiesz motywu uspołeczniania kosztów i prywatyzacji zysków, ale czemu tu się dziwić - zamiast uczyć się podstaw plebejskiej ekonomii uczyłaś się na pamięć po łacinie nazw jakichś chorób albo kości co nigdy w życiu się nie przyda XD
  • Odpowiedz
A do czego chcesz mnie przekonywać? Że ok jest mieć d--y o to że inny człowiek uczciwie zarabia pieniądze?

@dr_Batman: Zanim zadasz kolejne pytanie, proszę odpowiedz na moje poprzednie wpisy. Nie odniosłaś się do nich, bo "to ściana tekstu". Ciekawe, czy czytasz ulotki leków przed przepisaniem ich pacjentom. Może nie, bo to również "ściana tekstu".
  • Odpowiedz
  • 7
@dr_Batman: Przeszkadza mi że ograniczają dostęp do zawodu przez co branża się monopolizuje w wąskim gronie pociotków, a potem się śmiejemy że na jakieś badanie trzeba czekać 2 lata. No beka w c--j, wina pacjenta że nie dożył. No chyba że prywatnie na państwowym sprzęcie to zapraszamy nazajutrz, 500zł. To nic że płaci pan składki itp.
  • Odpowiedz
@Leto_Atryda: Ale brednie, lekarze niczego nie ograniczają. Ilość studentów określają organy rządowe, a obecnie mamy największą ilość studentów medycyny w stosunku do ludności w całej Europie.

Lekarzy nam nie brakuje, czekasz dwa lata na badania bo rząd nakłada na nie limity finansowania. PO właśnie planuje wam dowalić limit na tomografię i rezonans.

Jeszcze jakieś kłamstwa do obalenia faktami?

Powodzenia
  • Odpowiedz
@Leto_Atryda: to jakiś niesamowity dermatolog że trzeba było iść prywatnie? Ja się w czwartek byłem w poz, dostałem skierowanie bo oczywiście lekarz useless nie był w stanie w żaden sposób pomóc poza wypisaniem skierowań pożal się boże specjalista chorób wew. No ale terminy na nfz były już na następny dzień do dermatologa w centrum Katowic.
  • Odpowiedz