Aktywne Wpisy

nie_umiem_inwestowac +580
źródło: 1000005415
Pobierz
sesa_sebix +20
Ktoś mi strzelił w okno z wiatrówki ( ͡° ʖ̯ ͡°) byłem w kamienicy naprzeciwko i niby nie ma nikogo takiego kto by mógł to zrobić. Odwiedziłem prawie wszystkie mieszkania i nikt nic nie nawet czy ktoś wgl ma wiatrówkę, większość ludzi wydała się normalna. Da się wymienić samą szybe w takim oknie czy trzeba całe nowe okno?
#patologiazmiasta
#patologiazmiasta
źródło: IMG_7049
Pobierz

#lekarz #lekarz100k #zdrowie #polskasluzbazdrowia #zarobki #przegryw
@typowyWykopekMizogin limitowanie miejsc to oczywiście patologia, ale to limit cię powstrzymał? rozumiem że masz w takim razie studia medyczne przynajmniej skończone xD
A poza tym co w wypisaniu recepty przy kolejnej wizycie jest takiego trudnego za co musi jeść 250zl
Nikt nie prowadzi żadnych badań statystycznych ani nie rozlicza lekarzy z historii chorób więc zostają tylko dowody anegdotyczne
Dla mnie największym problemem jest to jak wyglądają terminy na NFZ, gdyby nie to że muszę czekać 3 miesiące na wizytę to nie korzystałbym z prywatnych usług. Bo sam poziom leczenia i zaangażowanie lekarzy na NFZ oceniam bardzo dobrze.
@Anhed: To mnie właśnie najbardziej wqrwia. Byłem u nie jednego specjalisty prywatnie i dosłownie dwa czy trzy razy lekarz serio mi pomógł, dokładnie przebadał, czułem się że to dobrze wydane pieniądze. Ale niestety w większości to wygląda zupełnie inaczej, 10 min, z czego połowa to wypisywanie recepty, 300zł i elo. Czułem się jakby mnie ktoś na ulicy oscamował xD.