Aktywne Wpisy

#linux #bekazlinuksiarzy
Widzę że po dwudziestu latach dalej ten guwnosystem nie działa dobrze bez grzebania w terminalu?
Widzę że po dwudziestu latach dalej ten guwnosystem nie działa dobrze bez grzebania w terminalu?

ossprime +190
źródło: G7GJ85-WcAgADjr
Pobierz

Zacząl robotę jak miał 17 lat i przepracował w jednym zakładzie do emerytury.
Dla mnie p------e, ale jak o tym myślę to w miejscu gdzie żył miał do wyboru jeszcze tylko mleczarnię.
Sam z pomocą sąsiadów wybudował nasz rodzinny dom.
Był wspaniałym dziadkiem, na święta robił mi najlepsze prezenty. Kupował gry w które później razem graliśmy, scyzoryki, pierwszy rower...
Chińczyk, piłkarzyki, gra w karty, gra w noża i piłkę, wspólne wycieczki do lasu po orzechy.
Nie zliczę godzin które razem spędziliśmy. Zawsze gdy wracał ze swojej zmiany przynosił mi chałkę. Na śniadanie smażył mi kaszankę( ͡° ʖ̯ ͡°)
Mama mówi że bardzo jej go przypominam, że mam te same ruchy. Nie dziwię się, był moim wzorem mężczyzny, pewnie podświadomie go naśladowałem.
Wizyty u dziadka to była moja odskocznia od piekła małżeństwa moich rodziców. Oaza spokoju. Nigdy nie podniósł na mnie głosu, był bardzo cierpliwy i wielu rzeczy mnie nauczył.
Dzisiaj upiekłem pierwszy w życiu chleb i wspomnienia wróciły.
Dziadku dziękuję Ci że byłeś... to kim jestem dzisiaj to w dużej mierze twoja zasługa.
Wpis chaotyczny, ale musiałem to z siebie wyrzucić.
źródło: temp_file3526262762375595097
Pobierz"...przepracował w jednym zakładzie do emerytury. Dla mnie p------e..."
Nie zrozumiałeś do końca co chciał Ci dziadek przekazać, czy może nie zrozumiałeś pomimo upieczenia samemu chleba czym jest chleb i co daje? No cóż szkoda, że dziadek nie zdążył Ci przekazać jeszcze tylu wartościowych rzeczy. A może nie wszystkie ziarna
@heheszek: dzisiaj po prostu jest to nie możliwe. Wyobraź sobie, że w wieku 20 lat rozpoczynasz prace w jakiejś biedronce i do emerytury w jednej biedronce pracujesz. Ani nie kupisz mieszkania, ani auta (chyba że gruza), ani nic.
Pójdziesz do fabryki, to samo. 3 lata pracy i sajonara, bo by trzeba dać na czas nieokreślony. Pójdziesz do
Piękna historia. Mój dziadek był szewcem, jednak ja butów robić nie umiem.
Pozdrawiam serdecznie.
Wyboru nie miał.
Myślę, że mógłby być bardzo dobrym dziadkiem. Sam chciałbym kiedyś dożyć chwil bycia dziadkiem.
@Arivederczi: Na co niby, na mleczarnie? xd