Aktywne Wpisy

straszny_cham +12
#linux #bekazlinuksiarzy
Widzę że po dwudziestu latach dalej ten guwnosystem nie działa dobrze bez grzebania w terminalu?
Widzę że po dwudziestu latach dalej ten guwnosystem nie działa dobrze bez grzebania w terminalu?

walokid +91

Zacząl robotę jak miał 17 lat i przepracował w jednym zakładzie do emerytury.
Dla mnie p------e, ale jak o tym myślę to w miejscu gdzie żył miał do wyboru jeszcze tylko mleczarnię.
Sam z pomocą sąsiadów wybudował nasz rodzinny dom.
Był wspaniałym dziadkiem, na święta robił mi najlepsze prezenty. Kupował gry w które później razem graliśmy, scyzoryki, pierwszy rower...
Chińczyk, piłkarzyki, gra w karty, gra w noża i piłkę, wspólne wycieczki do lasu po orzechy.
Nie zliczę godzin które razem spędziliśmy. Zawsze gdy wracał ze swojej zmiany przynosił mi chałkę. Na śniadanie smażył mi kaszankę( ͡° ʖ̯ ͡°)
Mama mówi że bardzo jej go przypominam, że mam te same ruchy. Nie dziwię się, był moim wzorem mężczyzny, pewnie podświadomie go naśladowałem.
Wizyty u dziadka to była moja odskocznia od piekła małżeństwa moich rodziców. Oaza spokoju. Nigdy nie podniósł na mnie głosu, był bardzo cierpliwy i wielu rzeczy mnie nauczył.
Dzisiaj upiekłem pierwszy w życiu chleb i wspomnienia wróciły.
Dziadku dziękuję Ci że byłeś... to kim jestem dzisiaj to w dużej mierze twoja zasługa.
Wpis chaotyczny, ale musiałem to z siebie wyrzucić.
źródło: temp_file3526262762375595097
Pobierz@heheszek: o to tak jak mój stary
Nawiasem mówiąc:
Dziś z pracy piekarza to by nawet kawalerki w wojewodzkim się nie dorobił.
Ja też dopiero w wieku 20 kilku lat odkryłem talent do gotowania. Jakoś tak czego się nie złapię w kuchni to wychodzi elegancko, na początku wystarczało że smacznie a estetyka weszła później. Nie chce Ci nic sugerować ale możesz po dziadku mieć i taki talent, czasem warto spróbować. Nie musisz od razu startować z piekarnią
1. Mamy obecnie o wiele mniej z--------u: posiadamy wiele udogodnień które nam minimalizują robotę, nie ma już przypadków że ludzie z----------a w robocie nockę i wstają o 12 żeby z---------ć w polu; czy to przy zbiorach, czy to przy sianie, zbożu itd..
2.
@heheszek: skoro to dziadek to musiał być ojcem któregoś z rodziców. Dlaczego było piekło skoro dziadek to był złoty człowiek? Nie przekazał sposobu bycia rodzicowi?
#raportzpanstwasrodka Jarek bagieta piekarz licencjonowany z Inowrocawia nawet na oczy w piekarni takiego chleba nie wuidzia.