Aktywne Wpisy

Jarkendarion +43
Wielokrotnie czytam komentarze, że linux jest nieużywalny, bo wszystko trzeba kompilować, wszystko trzeba załatwić komendą. To niech ktoś wyjaśni co jest trudnego w linuxie mint? Menu start intuicyjne jak za czasów starego Windowsa przed erą Windows 8, 10 i 11. Sklep za aplikacjami jak ana androidzie, tylko klikasz, czyli mniej roboty niż w windows. Wszystko jest skonfigurowane do codziennego użytku, gry chodzą szybciej i częściej, bo lutris, bottles czy proton robią swoje.
źródło: ed756416-0f1f-4be2-b0ac-e74428ac599e
Pobierz
JankoBzykant89 +669

Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #pytanie #zalesie #kiedystobylo
@tesknilam_: A ja mimo mam zajebiste zycie teraz, ale nic nie przebije beztroski z gimazjum czy liceum.
Wtedy każdy dzien byl przygodą, odkrywaniem czegos nowego, a przy okazji realnie nie bylo zadnego stresu. Znajomi dostepni (prawie) o kazdej porze dnia.
Studia mogą być gorsze niż liceum, liceum można dowolnie zmienić i kontynuować, studia jak się w nie wdepnie to trzeba
Nigdy nie tęskniłem za szkołą, bo to było największe źródło mojego stresu i złego samopoczucia.
@jakis_login: Dlatego z moją różową już postanowiliśmy, że jak moje plany na przebranżowienie się na home-office pykną, to zajmę się edukacją naszego potencjalnego bombla. Tylko korki ze ścisłych przedmiotów ogarnąć, bo humanistyczne i angielski to banał dla mnie. Gry, słownik >>>>>>
A wracając do tematu, nie chciałbym wrócić do szkoły głównie z poczucia obowiązków i nudy na zajęciach, czyli konieczności nauki tego co mnie kompletnie nie
Uwaga spoiler fabularny
Być może to kogoś razi, jednak wobec siebie też czasem używam niewybrednych określeń. No i to dość popularny na tym portalu sposób samookreślenia.
Co do determinizmu czasu i miejsca - no tak, wszyscy jesteśmy produktem czegoś, niemniej ludzie raczej rezerwują dla siebie pewną dozę samostanowienia. Daje się odnotować, że "przegryw" będzie bardziej skłonny do szukania przyczyn w otoczeniu i naturze, "wygryw" z kolei będzie częściej ulegał złudzeniu bycia kowalem
@Pieszczoszek_Czyscioszek: albo też po prostu miałeś względnie dobrze ustawionych starych, a nie przygłupich chłopów małorolnych totalnie zaoranych transformacją
ustrojową, to też mogło mieć pewien wpływ, nie sondzisz? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)