Wpis z mikrobloga

Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #pytanie #zalesie #kiedystobylo
  • 448
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tesknilam_: kiedyś usłyszałem coś w stylu, że trzeba przegrać życie żeby tęsknić za latami szkoły i że właśnie tylko patusy i przegrani którzy mieli wszystko gdzieś, tęsknią za czasami szkolnymi, bo obecnie są weryfikowani przez dorosłość. Chyba coś w tym jest. Życie zweryfikowało większość znajomości, codzienna "tyra" i stres związany z jakimiś nic nie znaczącymi po latach sprawdzianami, a ta niby "beztroska" to była tylko pozorna. Ja raczej nie mam
  • Odpowiedz
@tesknilam_ tak to pamiętają frajerzy. Ja z liceum pamiętam zajebistych znajomych, fajne zajęcia, nie za dużo nauki, sport, imprezy, piwka, bilardy, osiemnastki, miłości i miłostki - najlepszy czas w życiu.
  • Odpowiedz
@mateusz-uwu: gimnazjum też nie wspominam za łatwo, tyle że jeszcze dało się pogadać bardziej z niektórymi. Fajnie, ze masz dobre wspomnienia ze szkoły średniej, to zawsze jakiś plus.
  • Odpowiedz
  • 896
@tesknilam_: W szkole się jest przymusem, to w ogóle bez porównania do pracy, czy nawet studiów, które może zmienić na całkowicie inne. No i cała kupa nauczycieli, którzy nimi nie powinni być swoje robi. Do podstawówki, czy gimnazjum by nie wrócił, ale w liceum u mnie było git.
  • Odpowiedz
. Ja z liceum pamiętam zajebistych znajomych, fajne zajęcia, nie za dużo nauki, sport, imprezy, piwka, bilardy, osiemnastki, miłości i miłostki - najlepszy czas w życiu.

@niegwynebleid: Piona, liceum zajebisty czas
  • Odpowiedz
@tesknilam_: trzymaj się ziomku, fajny wpis, nostalgiczny,

życie potrafi zrobić fikołka i płata figle, czasami tak mocne, że boli,

np. te wszystkie osoby, które przeszły przez wykop, albo zmarły, albo choroba, albo ten ziomek co mu żona zmarła i został sam z synkiem...

trzymaj się i ciesz się życiem.
  • Odpowiedz
A Wy jak macie z tym?

@tesknilam_: Mimo że nie byłem żadnym dynamiczniakiem i gwiazdą szkolną, to jednak czasów szkoły brakuje. Jaki wtedy można było mieć stres? Że się kartkówkę źle napisze? xD Czas w szkole średniej, to jeden z lepszych okresów w życiu.
  • Odpowiedz
@tesknilam_: to wszystko zależy od tego jak wyglądało Twoje dzieciństwo, jak było skiriwałe to nie będziesz tęsknić, ale jak było fajne to będziesz i wydaje mi się że raczej niezależnie od tego czy dobrze czy źle idzie w życiu dorosłym, które tak naprawdę składa się z prawie samych obowiązków i możesz je ogarniać lepiej lub gorzej
  • Odpowiedz
@tesknilam_: jak porównam szkołę do pracy w ogromnym stresie to z dwojga złego wybieram pracę. Niektórzy nauczyciele niewiele różnili się od psychopatów. Szczególnie jeden facet od historii w podstawówce. Generalnie poniżanie, olewanie i obwinianie to był ulubiony sport nauczycieli jak chodziłem do szkoły. A żeby coś nauczyć? Pffff
  • Odpowiedz
@tesknilam_: absolutnie nie tęsknię za żadnym okresem w młodości, już abstrahując czy ze względu na szkołę czy cokolwiek innego. Pamiętam, że od małego pragnąłem być wolny, żeby nikt nie mówił mi co i kiedy mam robić. Moje życie jest dalekie od ideału, ale to że w niedzielę, późnym wieczorem, mogę usiąść przed kompem z browarem i se pograć i nikt mi nie powie „odrabiaj lekcje” albo „spać już” jest piękne
  • Odpowiedz
@tesknilam_: nie lubię swojej pracy, ale nie zamieniłabym jej na powrót do szkoły. Gimnazjum, to szczególnie było piekło. Żałuję, że nie poszłam na kierunek liceum jaki chciałam, bo się bałam, bo tam poszło większość moich prześladowców (miasto powiatowe - 1 liceum na krzyż i bieda, która nie pozwalała mi iść do szkoły w innym mieście).
Kiedyś nie było niestety takich akcji, żeby ratować prześladowane osoby - każdy miał to w
  • Odpowiedz
  • 10
@tesknilam_ ja lubiłem szkołę ale to pewnie dlatego że nikt mnie nie gnębił, było zabawnie i w wuj śmiesznie. czy to podstawówka, gimbaza czy średnia. To raczej jest problem z twoimi wspomnieniami a nie szkoła sama jako tako
  • Odpowiedz