Wpis z mikrobloga

536 like'ów za p-----------e o szczepionce,62 like z informacją, że był antyszczepem; szuria mocno

@LubieDiscoPolo: Hah, dawno na facebooku nie byłeś? Wejdź sobie na fanpage Demagoga. Ja nie ukrywam, czytanie głupoty szurów to w pewnym sensie guilty pleasure :D Choć od kilku lat powtarzalne mają te zwroty, nic nowego.
  • Odpowiedz
@JankoBzykant89: Czasem mi się przewinie profil C. Pazury na instagramie, który swego czasu miał jakąś kampanie reklamową apropo szczepień czy coś takiego, nie pamiętam dokładnie. I za każdym razem co wejdę sobie w komentarze to musi się pojawić rodzynek w stylu "bla bla szpryca", "bla bla szczepienie" i tego typu pierdoły. Ogólnie szuria to jest coś niesamowicie socjologicznie interesującego.

• Odpowiedz
@JankoBzykant89: wczoraj tez zmarł gosc 35 lat, znany w branży komiksów. Tez patrze a tam komentarz o szczepionkach. A jaka przyczyną byla? Napisze krótko: przed wyjściem z domu zostawil list pożegnalny. Ech, gdyby nie szczepionka ...
  • Odpowiedz
już nie jest jakaś mała grupka skupiona wokół niego, tylko dosyć spory odsetek społeczeństwa

@okradzione: Nie oceniaj społeczeństwa po facebooku.
Normalni ludzie nie używają facebooka, a jak już używają, to nie piszą komentarzy.
  • Odpowiedz
@okradzione: No właśnie o tym mówię, normalni ludzie żyją swoim życiem, a barany zostały i komentują na mediach społecznościowych. Tylko jeszcze musisz przestać się tym przejmować, tak jak nie przejmujesz się opinią menela spod Biedronki, Karyny z wiejskiej dyskoteki, albo Mariusza z produkcji, z którego wszyscy mają bekę, bo p------i głupoty. To są właśnie ci ludzie, a że zostali tam tylko oni i lajkują swoje komentarze, to wydaje się, że
  • Odpowiedz
@dwa_szopy: To znaczy ja się tym nie przejmuję, tylko po prostu zaznaczam, że z każdym rokiem takich osób pojawia się więcej, a szuria jest w jakimś stopniu niebezpieczna.

Oczywiście, że normalni ludzie żyją swoim życiem i zazwyczaj w takie szurskie przepychania się nie włączają, tylko zazwyczaj puszczą między uszy/oczy jeśli takie coś przeczytają, tylko w takim wypadku doprowadzamy do sytuacji, w której mały odsetek społeczeństwa wywiera pewną presję na pozostałą
  • Odpowiedz
nie chcę politykować, ale ostatnie wybory jak i wzrost poparcia dla "pewnych" ugrupowań

@okradzione: A ja takich lubię drażnić bo ciągle i ciągle zadaje jedno wielkie zapomniane pytanie - dlaczego nawet ruscy mieli swojego sputnika i sami wyszczepili sporo ponad połowę populacji i dlaczego w ich ubóstwianych Chinach na każdego niezaszczepionego robiono obławy z użyciem dronów ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@JankoBzykant89: 4 lata minęły od początku akcji szczepień i do dziś szurostwo przypisuje im sprawstwo każdej jednej przedwczesnej śmierci.

Niestety sam pamiętam zmasowaną akcję dezinformacyjną nawet tutaj, na Wykopie, jak był dosłownie zalewany szurskim contentem przy rosnącym poklasku na pozór normalnych użytkowników.
  • Odpowiedz
@czerwonykomuch:

Niestety sam pamiętam zmasowaną akcję dezinformacyjną nawet tutaj, na Wykopie, jak był dosłownie zalewany szurskim contentem przy rosnącym poklasku na pozór normalnych użytkowników.

Też pamiętam te wizje masowego wymierania w konsekwencji nieprzyjęcia szczepień przez większość populacji i wyzywanie od szurów ludzi, ktorzy, przynajmniej z początku, dość trzeźwo zwracali uwagę na debilizim co niektórych polityk antycovidowych.

Szurów będzie więcej i więcej, nie tylko za sprawą Braunów i internetu, ale również
  • Odpowiedz