Aktywne Wpisy
kaszaamanna +2374
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz
nie_umiem_inwestowac +480
źródło: 1000005415
Pobierz

#rosja #niemcy #historia #zssr #3rzesza #trzeciarzesza #2wojnaswiatowa #ww2 #wojna
źródło: image_picker_62337EA2-F473-4456-ADBC-7CFC6061C89F-60930-000008598536271B
PobierzPodobnie było w górach świętokrzyskich gdzie partyzanci byli postrzegani przez zwykłych ludzi gorzej niż Niemcy.
pradziadek z kolei został zamordowany przez Niemców w Oświęcimiu jak miała 16 lat ¯\(ツ)/¯
Tak. Bo przez ich akcje które nie zawsze były przemyślane później urządzano łapanki albo palono całe wsie.
Jeśli w ogóle można powiedzieć, że była między okupantami różnica, to za Niemca nawet kura nie zginęła we wsi zaś Ruski n------i awanturowali się i kradli inwentarz, czasami pomagała skarga do oficera (ofc zależy jaki się trafił na dany obszar) i nie wiem czy ze swoimi nie obchodzili się równie brutalnie jak z cywilami.
Generalnie z kim nie gadam to
Zacznijmy od tego że niemcy wymordowali w obozach część mojej rodziny więc nikt nie miał żadnych powodów aby ich wybielać
ale... przez pewien czas niemieccy "chłopcy" przychodzili do domu, dawali im mieso i kazali sobie gotować. Wodę z ugotowanego miesa (rosół) pozwalali zostawić. Wiem, że częstowali dzieci czekoladą (mam nadzieję, że nie Pervitinem