Wpis z mikrobloga

@Korda: Ale płachtę na byka rzuciłeś, już się linuksiarze zlatują do bronienia swojego gównosystemu xD "u mnie działa!!1", "tak to jest jak używasz <distro którego nie lubi autor>, sprubuj inne bo rurzne som np <distro które lubi autor>", "widać że nigdy nie miałeś linuksa, byś spróbował to byś polubił!!11", "po prostu nie umiesz into linux lamusie" xDDD 10/10
  • Odpowiedz
@Korda Linux się odnalazł jako oprogramowanie serwerowe. Wielkie korpo mają serwery na tym systemie wszędzie.

Ale dla zwykłego usera? A dej pan spokój.
  • Odpowiedz
@Korda: @rafau16 zainstalujcie ostatnie wydanie Ubuntu, bardzo dużo sie pozmieniało,aplikacje nie występujące w wersji na Linux można spróbować uruchomić w wine, coraz więcej producentów przestaje traktować linuksa po macoszemu, bo dużo firm ucieka od Windowsa.

Każda gra na steam jest do uruchomienia na Linux,
Mem przeterminowany
  • Odpowiedz
  • 0
zainstalujcie ostatnie wydanie Ubuntu, bardzo dużo sie pozmieniało,aplikacje nie występujące w wersji na Linux

@dejwis: Jeszcze Ubuntu? Pamiętam, że strasznie ubogie miał menu ustawień, ale żeby nie było, dam szansę. Choć pewnych wad nie przeskoczysz.
  • Odpowiedz
@dejwis no mam i co z tego jak większość sprzętu i softu do użytku na codzień mi nie działa? Nie nadaje się jako daily driver, bo nawet tak prostej rzeczy jak wydruk zdjęcia nie wykonam albo coś tak oczywistego jak odtworzenie audio na laptopie, by cokolwiek było słychać graniczy z cudem XD No takie tam niszowe problemiki nie wpływające na codzienne użytkowanie komputera, nie?
  • Odpowiedz
UI i funkcjonalnością jak sprzed 30 lat

@rafau16: Za to UI i funkcjonalność najnowszych windowsów to złoto. Musisz naklikać się myszą nieporównywalnie więcej niż na windows xp czy 7.

Za pierwszych windowsów inwestowali środki w badania ergonomii, testowali na użytkownikach różne rozwiązania i było to spoko. Teraz nawet wyłączenie komputera to absurd. Na pasku zadań po lewej stronie klikasz logo windows, po czym musisz jechać z myszką na środek ekranu
  • Odpowiedz
a p--------o o „szpiegowaniu” brzmi jak urojenie schizofreników xD

@rafau16: XD współczuję aż tak mocnego wyparcia niewygodnych faktów. Może wygodne to jest dla twojej świadomości, ale zastanów się czy zawsze tak będzie w każdej sytuacji to dobre. Nad polskę nadlatywał by meteoryt, ludzie chowaliby się po jaskiniach i bunkrach, trąbiliby o tym w telewizji, naukowcy, na youtube, ale póki wprost by cię nie walnął do końca byś siedział wygodnie w
  • Odpowiedz
Smieszny mem, niezbyt prawdziwy, ale to mem to kogo to obchodzi. Ty se siedź na macu czy tam Windowsie, ja sobie posiedzę na linuxie I każdy będzie zadowolony
  • Odpowiedz
@rafau16: większość drukarek z opcją sieciową udostępnia aplikację webową print on air dostępna z przeglądarki, z którego roku masz drukarkę?

Poza tym drukarka to nie jest skomplikowany sprzęt do konfiguracji i ten problem jest łatwy do rozwiązania, mogę pomóc

Z tym audio to nie obraź się ale brzmi jakbyś nie miał zupełnie sterownika
  • Odpowiedz
@dejwis mam drukarkę FOTOGRAFICZNĄ z 12 zasobnikami na tusz/atrament. Powodzenia, tak samo życzę powodzenia z drukarką termosublimacyjną gdzie z pozycji softu wybierasz wykończenie wydruku XD

Nie mam sterowników więc wyjście słuchawkowe działa a karta dźwiękowa jest wylistowana i bez znaczenia czy użyjesz alsy czy pulse to jest to samo? Ale kurde jak taki magik jesteś to powiedz mi może jak zrobić żebym miał audio 5.1 obsługiwane przez I/O Dante?
  • Odpowiedz