Wpis z mikrobloga

Art.  49a. [Ochrona prawna osób wykonujących przewóz osób w publicznym transporcie zbiorowym]
 Osoba wykonująca przewóz osób w publicznym transporcie zbiorowym, z wyłączeniem transportu kolejowego, podczas kierowania środkami transportu i w związku z kierowaniem nimi korzysta z ochrony przewidzianej dla funkcjonariusza publicznego na zasadach określonych w ustawie z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny (Dz. U. z 2024 r. poz. 17, 1228, 1907 i 1965).

Ciekawe czy sąd to doczytał i
  • Odpowiedz
@Casuel: Czy ty człowieku jesteś normalny? W ciągu 2 dni jedyne twoje posty jakie mi się rzuciły w oczy to pomawianie ludzi o przestępstwo i wyczekiwanie aż ludziom stanie się krzywda. Potem będziecie płakać że jest na was nagonka. Wy sie już do leczenia nawet nie nadajecie, was trzeba odseparować od społeczeństwa
  • Odpowiedz
@p3sman: Nie wiem czemu ale od razu wyobraziłem sobie ich jako parę patusów gdzie typ spędził juz niejeden miesiąc w zakłądzie karnym a karyna mimo wszystko próbuje typa ogarnąć, stąd szybka reakcja i pewnie słowa 'Ku*wa sebastian, co ty robisz!'
  • Odpowiedz