Aktywne Wpisy

belkoot +841
( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Tytyka +50
Muszę się pochwalić mirki. Udało mi się zrobić pierwszy w życiu rosół tak jak to robi moja mama z udka kaczki. Wyszedł super
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
źródło: temp_file3765796085747042391
Pobierz

A tu kolejka do sklepu z używanymi ubraniami na kilka minut przed otwarciem.
#wroclaw #50twarzybiedy
źródło: IMG_20251112_085918
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Jednakże po chwili życia we Wrocławiu mam inne wrażenie. Mieszkałem naście lat w Łodzi, z czego kilka naprzeciw słynnych "beczek", a dopiero we Wrocławiu zauważyłem, że na wszystkim droższym niż 10 zł w Żabkach są magnesy antykradzieżowe.
W wielu z nich masz markowe i nowe / bardzo mało używane ciuchy. Czasem w cenach normalnych , czasem bardzo atrakcyjnych.
Tak więc kolejki w dzień dostawy to normalka i zobaczysz tu starszych, młodszych czy młodzież
Trza mieć łeb do biznesu, a nie narzekać, że lumpeks jest oblegany ( ͡º ͜ʖ͡º) lepiej, że używane ubrania dalej są w obiegu.
to ot samo co stanie pod Lidlem bo promocja na jakieś narzędzia, wiertarki, wkrętarki o o 6:30 już wszystko wykupione
po drugie bieda nie przekłada się bezpośrednio na większą kradzież. Skoro nawet posłowi się zdarza "bezwiednie" coś ukraść, to o czym my mówimy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do tego postrzeganie lumpów się znacznie zmieniło na przestrzeni ostatnich ~15 lat. W pierwszej dekadzie XXI wieku rzeczywiście łażenie po lumpach, szczególnie wśród młodzieży, było raczej słabo postrzegane i prowadziło do jakichś żartów na ten temat. Później jednak