Wpis z mikrobloga

via Android
  • 4
@CzaikaRuchaika 2 udka kaczki namaczalem w zimnej wodzie przez 30 min. Do 3 litrów wrzącej wody wrzuciłem wcześniej namoczone udka, serca drobiowe, ja dałem 5, ale też można dać żołądek zamiast serc. Mi sprzedali w sklepie serca zamiast żołądków, dlatego tak dałem. Jeszcze dajemy warzywa, marchewkę, pietruszkę, seler i dałem kostkę rosołowa warzywna i drobiowa. Teraz to znowu zagotowuje i jak się zacznie gotować to zmniejszyłem ogień żeby pyrkalo tylko. Ja
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@BigSW zostawiłem w rosole pokrojoną pietruszkę i marchewkę. Zawsze jedliśmy je w takich większych kawałkach pokrojone wzdłuż
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@BigSW a dobra, to są serca drobiowe. Miał być żołądek, ale się pomyliła pani w mięsnym i dała serca to wrzuciłem je
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@klefonafide to mój pierwszy rosół, ale ogólnie chyba z samej kaczki już się taki żółty zrobił. One raczej wpływu nie mają. Czasami mama bez nich robiła i też był żółty, ale chyba lepiej mimo wszystko dać żołądek
  • Odpowiedz
  • 170
@Tytyka

Jeszcze dajemy warzywa, marchewkę, pietruszkę, seler i dałem kostkę rosołowa warzywna i drobiowa.

Wszystko fajnie tylko po co te kostki rosołowe( ͠° °)
Miałbyś fajny zdrowy rosołek na kaczce a
  • Odpowiedz