Wpis z mikrobloga

• 523
@Dragonan To ich standardowy schemat działania, np dzisiaj Nawrocki powiedział że oskarżenie Zera to hucpa nie widząc nawet jednej strony akt sprawy. Pis jest do zaorania bo zniszczą Polskę
  • Odpowiedz
@Dragonan: I cyk, kempa wzywana na przesłuchanie ws. Żurka który miał kontaktować się z jakimś ruskiem, bo może mieć wiedzę na ten temat. Kilka takich wezwań i dwa razy by się zastanowiła co napisać w internecie. I nie tylko ona.
  • Odpowiedz
@Dragonan: mnie ogólne dziwi, że ludzie bronią polityków. Przecież żaden z nich nigdy by się nie estawil za zwykłym obywatelem.
Widać to w podatkach, daninach, opłatach, kiepkim dostępie do lekarzy, itd.
  • Odpowiedz
I to działa, bo prawackie umysły, to coś jakbyś mózg zwykłego człowieka przez kilka lat maczał w szambie, a później wsadził prawakowi to do głowy. Konfiarze też nieraz włączają się w ten cykl.
  • Odpowiedz
  • 12
@pangkor: Dobrze abyś się nauczył, że podział prawica, lewica w debacie publiczne jak i w nauce zwanej politologią określa się głównie na osi konserwatyzm - progresywizm, a nie na osi państwo minimum - państwo socjalne.
  • Odpowiedz
  • 13
@pangkor: Tak. Wyborcy konserwatywni to nie tylko pis. Są jeszcze teraz dwie konfederacje. Konfederacje, które za każdym razem jak tylko mogą bronią Pisu i Pisowców, bardziej niż Pisowcy samych siebie.
  • Odpowiedz
  • 12
@pangkor: Tak piecze mnie. Bo te prawice to nie są prawice respektujące reguły państwa demokratycznego. Ich celem jest wprowadzenie autorytarnych kleptokracji. Tak jakoś przewiduję, że jako obywatelowi będzie mi się żyło źle w państwie zarządzanym jak Białoruś czy Turcja. Dlatego mnie piecze.
  • Odpowiedz
@Dragonan: Tak samo było z tym newsem o Żurku co trzymał w wannie krokodyla. Republika powoływała się na źródła z neta, a potem nawet zrobili cały materiał o tym, wzbogacony o grafiki AI.
  • Odpowiedz