Wpis z mikrobloga

Pukam się w głowę, gdy wspominam, jak w latach młodzieńczych marzyłem, że w moim życiu zniecka pojawi się ktoś, kto wyciągnie mnie z mojego bagna samotności, niezrozumienia i wyobcowania. Ta postać z mojej fantazji miała jakimś cudem mnie znaleźć, wyciągnąć dłoń, przytulić, poklepać po plecach i powiedzieć „wiem, że ci ciężko, ale pomogę ci”. Oczywiście nikt taki się nigdy nie pojawił, a ja czuję się głupi, że w ogóle roiłem w swojej plastycznej wyobraźni scrnariusze o wielkiej przyjaźni i oddaniu. Wszystko było okraszone najmniejszymi detalami, głosem, wyglądem, sposobem ubierania i wysławiania się, zainteresowaniami i charakterem tej postaci ze snów. Rzeczywistość okazała się zgoła inna. A świadomość, że sam muszę ogarnąć swój przegryw była jak zimny prysznic. Zastanawia mnie jedno: skąd u mnie wzięły się takie nierealistyczne przekonania i oczekiwania? Dlaczego myślałem, że autentycznie zjawi się jakiś rycerz, który mi pomoże z tym wszystkim? Na jakiej podstawie tworzyłem w głowie takie scenariusze? I czy inni mieli tak samo?

Załączam piosenkę w temacie.

I believe god or superman
One of them has to get me off this dump tonight
And I believe in bands and miracles
And they will sweep me off my feet tonight
With technicolor love delight

#samotnosc #feels #psychologia #przegryw #przyjaciele #frenpill #depresja #niebieskiepaski #rozowepaski #muzyka
AlexBrown - Pukam się w głowę, gdy wspominam, jak w latach młodzieńczych marzyłem, że...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dlaczego myślałem, że autentycznie zjawi się jakiś rycerz, który mi pomoże z tym wszystkim?

@AlexBrown: No nie wiem, może dlatego że tak to działa u lasek? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

I czy inni mieli tak samo?

@AlexBrown: Nie wiem co dokładnie masz przez to na myśli, ale generalnie to tak, daydreaming o wygrywaniu fortuny u bukmachera, dostaniu nagrody nobla, czy o jakiejś wielkie miłości
  • Odpowiedz
@AlexBrown: No nie wiem, może dlatego że tak to działa u lasek? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

@Flutter_M_Shydale: i u Chadów ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
A tak serio, to fajnie, że wykopek dokonał autorefleksji, że sami musimy coś robić w kierunku wyjścia z dna, a nie
  • Odpowiedz
że sami musimy coś robić w kierunku wyjścia z dna

@Kitty88: Pytanie czy istnieje ktoś kto tak naprawdę nic nie robi? A fantazjować można jak najbardziej dopóki widzi się granicę między rzeczywistym światem a wyobraźnią.
  • Odpowiedz
Pytanie czy istnieje ktoś kto tak naprawdę nic nie robi?

@Flutter_M_Shydale: Oczywiście, że tak. Problem w tym, że większość po prostu mówi o potrzebie zmiany, bo jest źle, ale nie zrobi nawet pierwszego kroku, by zmienić rutynę dnia, wprowadzając np. 30 minut ćwiczeń lub nauki. Codziennie. Większości brakuje wytrwałości i zmaga się ze "słomianym zapałem", więc na przykładzie odchudzania masz przykład jak to jest z tym działaniem.

Żeby działanie było skuteczne,
  • Odpowiedz