Aktywne Wpisy

wfyokyga +27
Dobranoc
źródło: temp_file497302056630926366
Pobierz
donfallo +35
źródło: temp_file4528602832762711303
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file497302056630926366
Pobierz
źródło: temp_file4528602832762711303
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
I jak was boli kurier na chodniku to mam złą wiadomość: będzie gorzej. Jako społeczeństwo wymagamy dostaw coraz bliżej, coraz częściej i coraz więcej. W 2015 w mieście miałem 5 paczkomatów, teraz z 50. Bo każdy lubi paczkomat pod domem. No może nie pod samym domem bo wtedy mu drzwiami trzaskają ale na rogu za domem obok żabki i wtedy idealnie. Problem jest taki, że miasta są coraz ciaśniejsze, lubimy zwężać uliczki pod ścieżki rowerowe, kwietniki i inne dekoracje miejskie a logistyka leży i kwiczy.
Możemy bawić się w kurierkę dronową jak chiny ale tak naprawdę nigdy nie wypali. Przeciętne auto kurierskie rozwozi z 50-100 paczek na jeden kurs** więc teraz wyobraźcie sobie 100 dronów zamiast każdego auta. To będzie płacz o hałas albo, że dron spadł wam na głowę.
Wniosek: Dopóki nie przystosujemy miast pod logistykę to kurierzy będą wszystko rozjeżdżać. Albo rzucą robotę a nam wszystkim zdrożeją dostawy bo jak przy każdym paczkomacie będą tracić 10 minut aby donieść paczki gdzieś z drugiej ulicy to zamiast robić 10h dziennie będą robić 12h - to szybko p-------ą taka robotę.
Stworzyliśmy niewydolne miasta i teraz płaczemy, że logistyka nam przeszkadza.
Nie jestem kurierem, wyciągam wnioski z obserwacji jak działają nasze miasta.
#samochodoza #urbanistyka #motoryzacja #polskiedrogi
*instytut danych z d--y
**instytut danych z d--y
źródło: b54621e714c86034f163c48ff2f2cc863c14c9e0334b379fe458167f229f5f43
Pobierz@AgentGRU:
Tak.
Bo - zdziwię cię - ale infrastruktura publiczna służy do tego, żeby z niej korzystać.
@RandomowyMirek: No fajnie, tylko czemu przy okazji niszcząc wspólną własność? Nie mogłby wykonywać tej potrzebnej działalności, gdyby pan Brzoska poświęcił ósme lambo na rzecz wybudowania podjazdu pod paczkomat? Klasyczna prywatyzacja zysków i uspołecznienie strat.
@
@RandomowyMirek: to nie oznacza że możesz ją niszczyć. Jak jest publiczna toaleta, to usmarujesz ściany gównem, posikasz po podłodze i wyłamiesz sedes, bo toaleta jest od tego żeby z niej korzystać?
Patrzac jak duzy jest ten chodnik oraz na brak bialej lini koles najpewniej za parkowal legalnie, albo blisko bycia legalnym.
Za to parkowanie tak ze blokuje sie ruch na jezdni jeat nie legalne xD
@Zgrywajac_twardziela: no, tak raz na jakiś czas = 2x dziennie.
Jak komuś to nie pasuje, zapraszam w---------ć na wieś ale wtedy zaczną oprotestowywać rolnika, że mu kury gdaczą.
Od dawna jestem zdania,
@SzubiDubiDu: tak, często boli. Najbardziej boli w momentach jak kurier moze stanąć na ulicy i spowodować bardzo małe utrudnienia ale woli rozjeżdżać chodniki czy trawniki bo tak jest jemu bliżej a potem krzyczy że to przez infrastrukture!
Komentarz usunięty przez moderatora
@Zgrywajac_twardziela: Założę się że max 50 metrów dalej jest miejsce parkingowe.
Glowa to ci chyba sluzy tylko do jedzenia.
Tam nawet blokady masz zalozone, zeby tam nie wjezdzac. Gosc i tak sie w--------l nie zwazajac na nic, a jakis niewolnik go broni.
@Zgrywajac_twardziela: to nie jest chwilowa niedogodność. xD
edit: a dobra, widzę, że już "rozmawialiśmy" na ten temat i mam notkę u ciebie. Zapomnij i naucz się parkować.
źródło: obraz
Pobierz@mkorsov: każdemu normalnemu, który ma jakąś większą wyobraźnię.