Aktywne Wpisy

gerwazy-oko +608
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

phantom-love +223
Niesamowite jaką ruscy przykladają uwagę, żeby tworzyć pierdyliard profili i wstawiać wszędzie praktycznie ten sam tekst
D--a to już im się pali z każdej strony
D--a to już im się pali z każdej strony
źródło: Screenshot_20251110_065209_Facebook
Pobierz

I jak was boli kurier na chodniku to mam złą wiadomość: będzie gorzej. Jako społeczeństwo wymagamy dostaw coraz bliżej, coraz częściej i coraz więcej. W 2015 w mieście miałem 5 paczkomatów, teraz z 50. Bo każdy lubi paczkomat pod domem. No może nie pod samym domem bo wtedy mu drzwiami trzaskają ale na rogu za domem obok żabki i wtedy idealnie. Problem jest taki, że miasta są coraz ciaśniejsze, lubimy zwężać uliczki pod ścieżki rowerowe, kwietniki i inne dekoracje miejskie a logistyka leży i kwiczy.
Możemy bawić się w kurierkę dronową jak chiny ale tak naprawdę nigdy nie wypali. Przeciętne auto kurierskie rozwozi z 50-100 paczek na jeden kurs** więc teraz wyobraźcie sobie 100 dronów zamiast każdego auta. To będzie płacz o hałas albo, że dron spadł wam na głowę.
Wniosek: Dopóki nie przystosujemy miast pod logistykę to kurierzy będą wszystko rozjeżdżać. Albo rzucą robotę a nam wszystkim zdrożeją dostawy bo jak przy każdym paczkomacie będą tracić 10 minut aby donieść paczki gdzieś z drugiej ulicy to zamiast robić 10h dziennie będą robić 12h - to szybko p-------ą taka robotę.
Stworzyliśmy niewydolne miasta i teraz płaczemy, że logistyka nam przeszkadza.
Nie jestem kurierem, wyciągam wnioski z obserwacji jak działają nasze miasta.
#samochodoza #urbanistyka #motoryzacja #polskiedrogi
*instytut danych z d--y
**instytut danych z d--y
źródło: b54621e714c86034f163c48ff2f2cc863c14c9e0334b379fe458167f229f5f43
PobierzA moze dasz na to
@geronimo80: nawet nie wiesz, jak bardzo jestes w bledzie, ale ciesze sie, ze w pierwszym zdaniu sie przedstawiles, to wiem juz z jakim prostakiem mam doczynienia :) Jak Ci nie przeszkadza widok nasranych wszędzie reklam, paczkomatow i cholera wie czego jeszcze plyus dodatkowo obrazasz ludzi,
@pasta_alla_carbonara: tak oczywiscie :D
@geronimo80: :D :D :D i do takigo wniosku doszedles, bo mam bordo? ktore mozna tu obecnie dostac za wrzucenie na glowna jednego znaleziska raz na pol roku ?:D
chodnik jest dla pieszych, ewentualnie od zaparkowania przednia osią albo bokiem, droga i parkingi sa od parkowania - nie wiem czy wiesz, ale zupelnie normalnym jest parkowanie
@pasta_alla_carbonara: nie misiu, bordo to wisienka na torcie, chodzi o osobowosc sfrustrowanego przegrywa ktora idzie w parze z incelstwem ;)
A na naprawe chodnika zepsutego przez lebka na zleceniowce - juz zaplacic musza.
Trzymaj szurze
Stad np torpedowany w social mediach byl ponysl kredytu 0 dla rodzic z 3+ dziecmi.
Mysle, ze twoj problem polega na tym, ze na swiat patrzysz poprzez pryzmat stereotypow i swoich wyobrazen.