Wpis z mikrobloga

zimowy to ten naturalny czas

@Drmscape2: Skoro już chcesz być taki naturalny, to idź mieszkaj to lasu zgodnie z naturą, a nie pisz pierdół w necie. Po to jest czas lokalny, aby móc go ustawić wg potrzeb. Np. taka Hiszpania ma ten sam czas jak my, będąc 1000km na zachód. Czas zimowy w czerwcu i lipcu oznaczałby, że widno byłoby już przed 3. Powiesz mi po co? Za to końcem
  • Odpowiedz
  • 23
Nie chcę psuć zabawy, ale co Wam robi godzina na zegarku? Jak nie macie sztywnych godzin pracy to sobie możecie mieć plan dnia i godziny snu wg upodobania

@Leithain Lol co za komentarz

Wiele osób ma sztywne godziny albo ma dzieci, ktore mają sztywne godziny albo żyją wg jakiegoś rozkładu - nie wiem - telewizyjnego, w gierce online, urzędu patentowego itd.

A to że akurat Tobie to wszystko - to dziękujemy
  • Odpowiedz
Nie chcę ci psuć zabawy, ale każdy z nich to tylko rodzaj umowy, żadnego z nich nie stworzyła natura.

@bigos555: jak nie? Południe to południe. Słońce w zenicie czyli równo godzina 12.
Nie uczyli o tym w szkole?
  • Odpowiedz
  • 2
Krajom południowym bardziej się opłaca czas zimowy, a krajom północnym letni. Przez to cała UE nie może się dogadać .

@fornson23 Mnie zastanawia, co nas obchodzi, co UE na ten temat ma do powiedzenia i czemu 2x w roku toczymy tę debatę w kraju zamiast samemu to rozwiązać.
  • Odpowiedz
  • 15
jak nie? Południe to południe. Słońce w zenicie czyli równo godzina 12.

Nie uczyli o tym w szkole?

@robert-kuzba Przecież możemy się również dobrze umówić, że słońce w zenicie mamy o 13. To wszystko jest umowa. Natura nie ma godzin.
  • Odpowiedz
nie chce ci psuć zabawy, ale zimowy to ten naturalny czas dla nas

@Drmscape2: OHOHO ALE ZEPSUŁEŚ ZABAWĘ, SŁOŃCE MUSI BYĆ W ZENICIE JAK SĄ NATURALNE CYFERKI JEDEN I DWA NA NATURALNYM ZEGARKU (Z NATURALNEJ KOPALNI ZEGARKÓW) BO WSZYSTKO INNE JEST NIENATURALNE POWTARZAM NIE NA TU RAL NE!!!!
  • Odpowiedz
  • 4
Tylko po co? Może od razu podpiszemy, że 18 to zenit? Będzie jasno do 22-23.

@robert-kuzba No możemy, bo to tylko umowa. Co Ci właśnie próbuję wyjaśnić. Że tego Pan Bóg nie zesłał wykutego w kamieniu i ludzie mogą to dowolnie kształtować.
  • Odpowiedz
@BenAli: no to konsekwencje tej umowy są takie, że jeśli zostaniemy przy letnim, a zachód przy zmiennym to będziemy mieć różnicę czasową przez pół roku co ma wpływ na logistykę.
  • Odpowiedz
@Polasz: niektórzy piszą, że po co ma być w lecie wschód słońca o 3 rano według czasu zimowego. No ale w sumie skoro to wszystko kwestia umowy to co za problem umówić się, że "nowa" 3 to tak jakby "stara" 4 ( ͡° ͜ʖ ͡°) No i wszystkie godziny otwarcia/zamknięcia dać o godzinę wcześniej
  • Odpowiedz