Aktywne Wpisy

MonazoPL +76
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: 700 zł bank millennium monazo
Pobierz
Agresywna_Szyba +10
je j---e za rok w czerwcu mam wesele a nowobogacki teściu wymyślił sobie że zgodnie ze starapolską tradycją na weselu muszą być dziady proszalne... i mimo że zostało ponad pół roku to jeździ po wiosce i zaprasza wszystkich meneli. Naprawdę już się człowiekowi odechciewa tego cyrku
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
dziady proszalne na weselu hit czy kit?
- hit 21.2% (71)
- kit 54.6% (183)
- hit ale trzeba zatrudnić aktorów z domu kultury 24.2% (81)

źródło: temp_file1808181806786352520
Pobierz@Drmscape2: Skoro już chcesz być taki naturalny, to idź mieszkaj to lasu zgodnie z naturą, a nie pisz pierdół w necie. Po to jest czas lokalny, aby móc go ustawić wg potrzeb. Np. taka Hiszpania ma ten sam czas jak my, będąc 1000km na zachód. Czas zimowy w czerwcu i lipcu oznaczałby, że widno byłoby już przed 3. Powiesz mi po co? Za to końcem
@Leithain Lol co za komentarz
Wiele osób ma sztywne godziny albo ma dzieci, ktore mają sztywne godziny albo żyją wg jakiegoś rozkładu - nie wiem - telewizyjnego, w gierce online, urzędu patentowego itd.
A to że akurat Tobie to wszystko - to dziękujemy
@bigos555: jak nie? Południe to południe. Słońce w zenicie czyli równo godzina 12.
Nie uczyli o tym w szkole?
@fornson23 Mnie zastanawia, co nas obchodzi, co UE na ten temat ma do powiedzenia i czemu 2x w roku toczymy tę debatę w kraju zamiast samemu to rozwiązać.
@robert-kuzba Przecież możemy się również dobrze umówić, że słońce w zenicie mamy o 13. To wszystko jest umowa. Natura nie ma godzin.
@Drmscape2: OHOHO ALE ZEPSUŁEŚ ZABAWĘ, SŁOŃCE MUSI BYĆ W ZENICIE JAK SĄ NATURALNE CYFERKI JEDEN I DWA NA NATURALNYM ZEGARKU (Z NATURALNEJ KOPALNI ZEGARKÓW) BO WSZYSTKO INNE JEST NIENATURALNE POWTARZAM NIE NA TU RAL NE!!!!
Tylko po co? Może od razu podpiszemy, że 18 to zenit? Będzie jasno do 22-23.
Komentarz usunięty przez autora
@robert-kuzba No możemy, bo to tylko umowa. Co Ci właśnie próbuję wyjaśnić. Że tego Pan Bóg nie zesłał wykutego w kamieniu i ludzie mogą to dowolnie kształtować.
@Drmscape2: co? XD w jaki niby sposób? Najbliższy 'naturalnemu' dla człowieka będzie system, w którym zenit, czyli górowanie słońca, wypada w połowie dnia przeciętnego człowieka. Dla przeciętnego mieszkańca tego rejonu świata, południe nie jest połową dnia.
Zenit powinien wypadać około godziny 14-15.
@Isouwa: no i elegancko. Po cholerę słońce wcześnie rano?