@Issac: obrazki z ej aj mają taki żółty filtr co wygląda jak szczyny. Ten jest tylko delikatnie żółty ale od razu rzuca się w oczy, że biel nie jest biała tylko oszczana.
@Drmscape2: tylko co mi po tej naturalności jak do zwykłego życia lepiej większości pasuje czas letni. Od dzisiaj słońce to ja będę widział tylko w robocie przez okno albo w weekendy. Nic już nie da się porobić na świeżym powietrzu.
Czyli może ze zmianą czasu niech zmienia sie godzina rozpoczęcia roboty? Ale wtedy jaki to ma sens.
@bigos555 Nie do końca jest to umowa gdyż istnieje coś takiego jak czas astronomiczny, czy tam słoneczny (wynikający z obrotu ziemii wokół własnej osi). Czas zimowy pokrywa się z czasem astronomiczny na poludniku 15 stopni, czyli okolic zachodniej Polski. Wschodnia Polska to ok 23 stopni, czyli powiedzmy czas astronomiczny jest ok pół godziny przesunięty względem czasu na zegarku. Z kolei południk 30 stopni, na którym czas astronomiczny pokrywa się z czasem
@Polasz: tam samo jak i "oszczędzanie" na prądzie do oświetlania ulic - rano nie włączają za to wieczorem nadrabiają bo ciemno o 15. Największa głupota naszych czasów, a tych którzy twierdzą że czas zimowy jest naturalny dla nas trzeba kopać prądem (bo nie jest)
@Drmscape2: @bigos555 Wyższość zimowego czasu nad letnim? Widzę tu możliwość rozkręcenia kolejnej inby wykopowej. ( ͡°͜ʖ͡°) Zimowy czas prawem, nie umową! Rozjedziemy te letnie łajzy, co one wiedzą o czasie? Podludzie przyzwyczajeni do jasnych wieczorów, mięczaki. Nie myślą o poranku. Ludzie ruszają do pracy gdy jest ciemno, były historie o ludziach pogryzionych w ciemnościach przez psy. Zimowy czas rozwiąże ten problem. A wieczorem,
@Drmscape2 tak naturalny, że mając czas zimowy słońce w czerwcu będzie wschodzić o godz 3 a zachodzić o 20. Na 100% dostosujesz się do rytmu słońca. Juz to widzę.
źródło: temp_file1808181806786352520
PobierzMoże powinni zapytać ej aj jak to zrobić
Czyli może ze zmianą czasu niech zmienia sie godzina rozpoczęcia roboty? Ale wtedy jaki to ma sens.
Nieprawda. Ma zostać letni na stałe.
Ja p------e z kim ja tu siedzę xd
@Drmscape2 na czym polega naturalność czasu?
Widzę tu możliwość rozkręcenia kolejnej inby wykopowej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zimowy czas prawem, nie umową!
Rozjedziemy te letnie łajzy, co one wiedzą o czasie? Podludzie przyzwyczajeni do jasnych wieczorów, mięczaki.
Nie myślą o poranku. Ludzie ruszają do pracy gdy jest ciemno, były historie o ludziach pogryzionych w ciemnościach przez psy. Zimowy czas rozwiąże ten problem.
A wieczorem,