Aktywne Wpisy

Reepo +8
Jaki prezent mogę kupić osobie która codziennie pisze pod tagiem danielmagical??? #wykopaka
koralowiecc +4
taka jest prezencja nażyczonej Georga bez obowiązkowej instagramowej obróbki i za pewne też bez makijażu.
Tak w kontraście do tego zdjęcia, jak sobie przypomnę że jeden polski knur (sam o prezencji poniżej przeciętnej) rzucał mi tekstami, że: "no jak Natalie Portman to ty nie wyglądasz", co było aluzją że to ja powinnam bardziej zabiegać by wykrzesać namiastkę relacji romantycznej, to aż mnie skręca z żenady, zniesmaczenia, z jakiegoś bezdennego poczucia tąpnięcia cywilizacyjnego jakiego
Tak w kontraście do tego zdjęcia, jak sobie przypomnę że jeden polski knur (sam o prezencji poniżej przeciętnej) rzucał mi tekstami, że: "no jak Natalie Portman to ty nie wyglądasz", co było aluzją że to ja powinnam bardziej zabiegać by wykrzesać namiastkę relacji romantycznej, to aż mnie skręca z żenady, zniesmaczenia, z jakiegoś bezdennego poczucia tąpnięcia cywilizacyjnego jakiego
źródło: Screenshot_2
Pobierz

Miraski, mam pytanie, bo ostatnio duzo sie nad tym zastanawiam. Ja #niebieskipasek lat ok 30, po szkole średniej, pracuje od 18 roku życia, kokosów nigdy nie zarabiałem, mieszkam sam, mieszkanie wynajmuje, no i tak sobie pracowałem a to w kurierce, a to na magazynie, ostatnie kilka lat złapałem robotę w korpo (po znajomości) jako powiedzmy wklepywacz danych wiec kilka stówek wiecej dostaje niż bym zarobił na magazynie czy kurierze, i tak sie zastanawiam, co dalej z życiem. Przez ten cały okres mojej pracy to praktycznie żyje od wypłaty do wypłaty (zarabiam około 5k, wiec w sumie nie wiem czy teraz na magazynie/kurierze nie dostane wiecej, ale mam umowe o prace, pelne skladki i czasami home office), z wypłaty mało co mogę odłożyć, jeżdżę gruzem za 3k, na wczasy nie jeżdżę. No i kwestia jest taka co dalej, na mieszkanie/dom szans żadnych, żeby coś odłożyć z wypłaty. No i generalnie mam tak żyć do emerytury lub śmierci? Ciemno zaczynam to widzieć. #zalesie
#depresja
#niebieskiepaski
#feels
#pytanie
#jakzyc
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Najtrudniej jest wymagać od samego siebie i wyjść ze strefy komfortu-cokolwiek ten „komfort” znaczy.
Powodzenia!
2. Jak zaczniez zarabiać trochę więcej to nagle nostanie więcej kasy na oszczędzanie i przyjemności, bo teraz sporo wydajesz na życie.
3. Jak nie masz możliwowści awansu albo zmiany pracy to rozkmiń możliwość dorobienia po godzinach na czymś, możesz składać ludziom meble na przykład, złożenie szafy z agata meble to ze 300
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
@szybki-bill1: skąd wy bierzecie te rady xDD
sens pracy to pieniądze i w zależności od osoby spokój, rozwój itp
sens życia to raczej nie pieniądze
Ogólnie zmierzam do tego, że jak nie ma opcji na zarobienie w pracy to trzeba dorobić po. A składanie mebli to najprostrza rzecz jaka mi przyszła do głowy. Można też udzielać korków z matmy ¯\(ツ)/¯ albo narzekać
Nie truj głowy, bierz babę i jedźcie do
Komentarz usunięty przez autora
zrób C+E i w UK, Niemczech, Holandii, Danii zarobisz na własnej działalności £/€4000-5500 miesięcznie.
Do tego wolne nie 3 tygodnie tylko 3-4 miesiące co roku jak potrzebujesz.
Spanie codziennie w domu, trasy 6-9 godzin dziennie.
Ja w tym tygodniu byłem 6, 6, 8, 8.5.
Ryzyka? Zależy jak jeździsz, można bardzo defensywnie i masz jazdę bez stresów, na spokojnie.
Ja tirem od 8 lat, i zero stłuczek, wypadków,
Osobówką od 12 lat i też zero stłuczek, wypadków.
A na wyładunku to przez 5 lat raz kolega sobie wózkiem elektrycznym obił kostke do palety, przez gapiostwo.
@adamsowaanon: no toć przecie to samo mu pisałem, tylko bez takiego konkretnego przykładu. C+E to super pomysł. Szwajcarię i Norwegię zawsze bym uwzględniał.
Tak na 2-3miesiace
@adamsowaanon: ile zostaje z wypłaty, bo zgaduję że się ubezpieczasz i płacisz jakieś podatki. Jeździ się dla jednego szefa, czy każdy tydzień to przygoda? Fajna sprawa w sumie, choć myślałem zawsze że to tak bez szału dochodowa praca jak się wszystko doda
@szybki-bill1: max 10-15%to koszty,