Aktywne Wpisy

MonazoPL +196
MichuTop +234
Niesamowitym przykładem syndromu sztokholmskiego są dla mnie osoby postronne broniące astronomicznych zarobków lekarzy z NFZ, typu Aneta lat 40 kasjerka na minimalnej lub Mariusz lat 47 pracownik serwisu samochodowego. Liczne głosy od tych ludzi - "Trzeba było się uczyć", "Oni ciężko się uczyli przez 6 lat na studiach, zarobki 100k im się po prostu należą". Zupełnie jakby inni ludzie potrzebni gospodarce nie musieli się uczyć czy równie ciężko albo i ciężej pracować,

Miraski, mam pytanie, bo ostatnio duzo sie nad tym zastanawiam. Ja #niebieskipasek lat ok 30, po szkole średniej, pracuje od 18 roku życia, kokosów nigdy nie zarabiałem, mieszkam sam, mieszkanie wynajmuje, no i tak sobie pracowałem a to w kurierce, a to na magazynie, ostatnie kilka lat złapałem robotę w korpo (po znajomości) jako powiedzmy wklepywacz danych wiec kilka stówek wiecej dostaje niż bym zarobił na magazynie czy kurierze, i tak sie zastanawiam, co dalej z życiem. Przez ten cały okres mojej pracy to praktycznie żyje od wypłaty do wypłaty (zarabiam około 5k, wiec w sumie nie wiem czy teraz na magazynie/kurierze nie dostane wiecej, ale mam umowe o prace, pelne skladki i czasami home office), z wypłaty mało co mogę odłożyć, jeżdżę gruzem za 3k, na wczasy nie jeżdżę. No i kwestia jest taka co dalej, na mieszkanie/dom szans żadnych, żeby coś odłożyć z wypłaty. No i generalnie mam tak żyć do emerytury lub śmierci? Ciemno zaczynam to widzieć. #zalesie
#depresja
#niebieskiepaski
#feels
#pytanie
#jakzyc
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
-Mieszkanie to mieszkaj ze starymi albo z kobietą to wyjdzie taniej. Nikt kto ma 30 lvl nie mieszka sam bo to nieopłacalne.
-Jak możesz jeździć gruzem za 3k? Brzmi jak bajt. Nawet największe wsioki ode mnie jeżdżą Golfami czy starymi BMW ale nie za 3k...
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
Co tam ma się wypalać skoro tam niema co się palić? Chuop jedyne co robi to pracuje, jego życie powinno się opierać na kilku fundamentach a stoi tylko na może jednym i ten fundament rośnie rośnie rośnie a cała konstrukcja się przechyla i przechyla
@mirko_anonim: kurierka, magazyn, wklepywacz danych - brzmi jak same pozycje bez szans na rozwój czy awans (poza jakimiś szczęśliwymi przypadkami)
pomyśl o tym jaką pracę mógłbyś złapać który daje te perspektywy, w której za doświadczenie zdobywane się płaci więcej.
Kolega wspomniał o złożeniu