Wpis z mikrobloga

✨️ Jak znaleźć sens w pracy i życiu?
Miraski, mam pytanie, bo ostatnio duzo sie nad tym zastanawiam. Ja #niebieskipasek lat ok 30, po szkole średniej, pracuje od 18 roku życia, kokosów nigdy nie zarabiałem, mieszkam sam, mieszkanie wynajmuje, no i tak sobie pracowałem a to w kurierce, a to na magazynie, ostatnie kilka lat złapałem robotę w korpo (po znajomości) jako powiedzmy wklepywacz danych wiec kilka stówek wiecej dostaje niż bym zarobił na magazynie czy kurierze, i tak sie zastanawiam, co dalej z życiem. Przez ten cały okres mojej pracy to praktycznie żyje od wypłaty do wypłaty (zarabiam około 5k, wiec w sumie nie wiem czy teraz na magazynie/kurierze nie dostane wiecej, ale mam umowe o prace, pelne skladki i czasami home office), z wypłaty mało co mogę odłożyć, jeżdżę gruzem za 3k, na wczasy nie jeżdżę. No i kwestia jest taka co dalej, na mieszkanie/dom szans żadnych, żeby coś odłożyć z wypłaty. No i generalnie mam tak żyć do emerytury lub śmierci? Ciemno zaczynam to widzieć. #zalesie

#depresja
#niebieskiepaski
#feels
#pytanie
#jakzyc

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
samodzielny-twórca-78: -Jak możesz nie mieć kasy jak pracujesz od 18lvl?
-Mieszkanie to mieszkaj ze starymi albo z kobietą to wyjdzie taniej. Nikt kto ma 30 lvl nie mieszka sam bo to nieopłacalne.
-Jak możesz jeździć gruzem za 3k? Brzmi jak bajt. Nawet największe wsioki ode mnie jeżdżą Golfami czy starymi BMW ale nie za 3k...

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
operatywny-uczestnik-36: @Kajabal:

Skoro masz takie refleksje, to znaczy że zbliża się wypalenie.

Co tam ma się wypalać skoro tam niema co się palić? Chuop jedyne co robi to pracuje, jego życie powinno się opierać na kilku fundamentach a stoi tylko na może jednym i ten fundament rośnie rośnie rośnie a cała konstrukcja się przechyla i przechyla
  • Odpowiedz
no i tak sobie pracowałem a to w kurierce, a to na magazynie, ostatnie kilka lat złapałem robotę w korpo (po znajomości) jako powiedzmy wklepywacz danych (...)

@mirko_anonim: kurierka, magazyn, wklepywacz danych - brzmi jak same pozycje bez szans na rozwój czy awans (poza jakimiś szczęśliwymi przypadkami)
pomyśl o tym jaką pracę mógłbyś złapać który daje te perspektywy, w której za doświadczenie zdobywane się płaci więcej.
Kolega wspomniał o złożeniu
  • Odpowiedz