Aktywne Wpisy

rosen +9
Mateo353 +22
Macie oficjalny statement Wonzia. Nie strimuje, bo obrażacie mnie i moje gry, w które lubię grać. Wonziu maluje obraz jakby ludzie przychodzili i jechali go od k---w, a najwyżej co to było pytanie, czy będzie coś dzisiaj innego oprócz kart albo Star Citizena albo oznajmienie, że Star Citizen to wychodzą. Wonziu uznał to za mega toksyczną atmosfere i jak typowy płatek śniegu to jest to dla niego za dużo. #wonziu
źródło: image
Pobierz

Opłaca się teraz studiować finanse i rachunkowość? Słyszałem, że wiele osób nie pracuje potem w zawodzie.
#fir #krakow #finanse #korpo #praca #studia #uek
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
@DeoLawson: Ała, nie w szczepionkę. Ofiara propagandy inżyniera here ( ͡° ʖ̯ ͡°)
- w praktyce to klepanina excela
- niskie zarobki + dużo roboty
- korpo się zawija do Indii
- pierwsi do zastąpienia przez AI (już to się dzieje)
- najbardziej dotknięci zwolnieniami (patrz Kraków gdzie był dużo usług
Co jest niby złego w inżynierze? W najgorszym wypadku zostaniesz brygadzistą w jakimś kołchozie. A to chyba lepiej niż bycie przez 10 lat życia młodszym księgowym za minimalną i późnej księgowym za 7brutto.
@Mezomorfix: Ani jedna ani druga opcja nie wchodzi w grę, po zostaniu skopanym przez rynek pracy jako inżynier, wybrałem bycie fizolem za 25-30k netto, wymagało to jedynie kursu kosztującego 15k PLN i 3 miesięcy szkolenia, studia były
@Mezomorfix: inżynier nie jest taki zły tylko musisz pójść na swoje
np. konstruktor budowlany - zarabiasz psie pieniądze w biurze przez pierwsze lata, ale jak ogarniesz temat i będziesz samodzielny otwierasz własne biuro i już da się przeżyć