Aktywne Wpisy

MonazoPL +131
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: 1500x1500 v2
Pobierz
FrizPL_ +348
Macie swoje wolne media xD
#marszniepodleglosci
#marszniepodleglosci
źródło: d1601edbd464c018e00077277e6f98070b2aab999885c153ba99f77151f43cf5
Pobierz

Jak w tym kraju ma być dobrze jak ludzie wierzą w takie rzeczy?
Czujecie się lepiej ze soba jak wmawiacie sobie że inni którzy osiągnęli sukces mieli to “załatwione”?
Jak wyglądała rekrutacja na studia medyczne w tamtym czasie?
Ano trzeba było całą klasę maturalna zamiast chodzić na imprezy zakuwać w książkach. Potem to już łatwo matura 85% i wyżej (ja miałam dwie 90). A wtedy na cały kraj było 3k miejsc na lekarski (obecnie jest 11k)
Nie było RODO więc listy rekrutacyjne razem z nazwiskami i ilością pkt z matur wisiały przed dziekanatem. Było wiadomo kto miał ile, kto jest na płatnych (na płatne trzeba było mieć dwie 80 minimum teraz nie jest wymagana nawet matura z biologi)
Potem to już tylko 6 lat depresji, mobbingu, kucia po nocach, w moim wypadku pracy po nocach w McD itp (bo nie miałam tatusia lekarza ani prawnika), rok na minimalnej, kilka lat pracy na własny rachunek, 5 lat na specjalizacji za średnią krajową po 200h pracy, zwyrodnienie barku i gotowe.
Ten medyczny sen, wypalenie zawodowe przed 30 mogło być Twoje i 50k miesięcznie mogło być Twoje. Wystarczyło chcieć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#medycyna #lekarz #oswiadczeniezdupy #studia
źródło: IMG_6642
Pobierzprzykro mi że nie trafiłaś ze ścieżką życiową ale nie rozumiem dlaczego ja mam ci za to płacić
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Podoba mi się też jak ludzie wspominają świeżo upieczonym absolwentom lekarskiego, że dostają całkiem przyzwoite siano, jak na start, to ci zawsze z pretensjami, że to grosze są. OPka to samo pisała.
Nigdy nie dowiemy się prawdy, bo wtedy skończyłoby się eldorado.
@KaczuszkaKwak: Wyszły kompleksy prostego chłopa XD Budzik na 5.30 już ustawiony, żeby zdążyć do fabryki? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak się składa, że obecnie mieszkam na wsi, więc strzeliłeś z tym wielkim miastem jak kulą w płot. Fakt, dojeżdżam trochę do miasta, ponieważ pracuję hybrydowo o czym ty zapewne możesz jedynie pomarzyć ( ͡° ͜
@dr_Batman: Jak tak nie uważam. Znam jedną babkę, co płaci 40k. za semestr na WUM za studia córki.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu