Aktywne Wpisy
harry-pjoter- +673
Mamy mistrza w pierwszym pytaniu!
#milionerzy
#milionerzy
źródło: 1000064125
Pobierz
Protectorx +157
O kur...a jaki to jest debilxD Z każdym nowym materiałem chłop potrafi zaskoczyć.
btw i to majaczenie coś o dziewczynie że coś w niej uwielbia to ofc pewnie ma na myśli onlyfansiare do której spermi godzinamixD
#sebcel
btw i to majaczenie coś o dziewczynie że coś w niej uwielbia to ofc pewnie ma na myśli onlyfansiare do której spermi godzinamixD
#sebcel

Jak w tym kraju ma być dobrze jak ludzie wierzą w takie rzeczy?
Czujecie się lepiej ze soba jak wmawiacie sobie że inni którzy osiągnęli sukces mieli to “załatwione”?
Jak wyglądała rekrutacja na studia medyczne w tamtym czasie?
Ano trzeba było całą klasę maturalna zamiast chodzić na imprezy zakuwać w książkach. Potem to już łatwo matura 85% i wyżej (ja miałam dwie 90). A wtedy na cały kraj było 3k miejsc na lekarski (obecnie jest 11k)
Nie było RODO więc listy rekrutacyjne razem z nazwiskami i ilością pkt z matur wisiały przed dziekanatem. Było wiadomo kto miał ile, kto jest na płatnych (na płatne trzeba było mieć dwie 80 minimum teraz nie jest wymagana nawet matura z biologi)
Potem to już tylko 6 lat depresji, mobbingu, kucia po nocach, w moim wypadku pracy po nocach w McD itp (bo nie miałam tatusia lekarza ani prawnika), rok na minimalnej, kilka lat pracy na własny rachunek, 5 lat na specjalizacji za średnią krajową po 200h pracy, zwyrodnienie barku i gotowe.
Ten medyczny sen, wypalenie zawodowe przed 30 mogło być Twoje i 50k miesięcznie mogło być Twoje. Wystarczyło chcieć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#medycyna #lekarz #oswiadczeniezdupy #studia
źródło: IMG_6642
PobierzA ty czujesz się lepiej ze sobą po swoim komentarzu?
Czy projektujesz własne uczucia? Ja nikogo głupim nie nazwałam, wręcz przeciwnie, uważam że każdy miał szansę ¯\(ツ)/¯
@SpicyButIcy:
Czyli większość spękała a teraz wmawia że nie miała możliwości bo jej kasta lekarska broniła dostępu do studiów? XD
Mnie nic nie boli poza barkiem, nieuważnie czytałeś post.
A diagnosta laboratoryjny może realizować staż podstawowy w miejscu pracy (za co normalnie dostaje wynagrodzenie) i dodatkowo ma tylko ile? Kilkaset godzin modułów edukacyjnych? Za które płaci dodatkowo?
Czy chcesz porównywać do specjalizacji pielęgniarek które odbywają praca na oddziale gdzie pracują (za co mają płacone normalną rynkową stawkę a nie jakieś
to, że Ty tak miałaś nie znaczy, że zawsze tak jest